NBA

Az egykori denveri kedvenc New Yorkba igazolt

Kezdenek visszaszivárogni Kínából a lockout kezdetén eligazolt játékosok az NBA-be. Nemrég Kenyon Martin igazolt vissza, ő a Clippers csapatát választotta, pénteken pedig J.R. Smith visszatérését jelentették be, ő New Yorkban pattogtat a továbbiakban.

J.R. Smith visszatér Kínából -

J.R. Smith szerződése a nyáron lejárt a Denver Nuggets csapatával, a lockout elérkezésével pedig jobbnak látta váltani: Kínába igazolt. A befutó csapat a Zheijang Golden Bulls volt, akik annak ellenére, hogy Smith pontkirály lett, csak a 10. helyen végeztek az alapszakaszban, így a rájátszásról lemaradt a csapat.

A triplagyáros kegyeiért több csapat is harcolt, végül a New York Knicks örülhetett. Smith ebben a szezonban 2.5 millió dollárt fog keresni, a következő évben pedig játékos opcióval rendelkezik. Szintén a Smith-féle átigazoláshoz köthető az is, hogy a 26 éves játékos szerződtetésének érdekében a Knicks megvált Renaldo Balkmantől.

J.R. Smith New Orleansban kezdte pályafutását, legszebb éveit viszont Denverben futotta, ahol öt évet húzott le. A dobóhátvéd 12.5 pontot, 2.8 lepattanót, valamint 2 gólpasszt átlagolt karrierje során. Tagja volt a 2008/2009-es szezonban Nyugati Konferenciadöntőt játszó denveri csapatnak is.