Bundesliga

A Schalke néggyel küldte haza a Wolfsburgot

A Schalke 4-0-ra kiütötte a Wolfsburgot Gelsenkirchenben a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A Királykékek már negyedóra után két góllal vezettek, Felix Magath együttese egy-egy megmozdulástól eltekintve nem volt ellenfele Huntelaaréknak.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, az első percben Felipének kellett tisztázni Huntelaar elől szögletre, a másik oldalon a 3. percben Ucsida mentett nagyot, de kis híján öngól lett belőle. A 6. percben Draxler kapáslövése a bal oldali kapufán csattant, de lest jeleztek közben. A 10. percben egy komoly védelmi hibát kihasználva Raúl gólt szerzett: jobb oldali szöglet után Matip a röviden csúsztatott a túloldalra, Raúl teljesen üresen lőtt közelről a hálóba (1-0).

A 15. percben már kettővel ment a Schalke, mintaakció végén Fuchs adott be balról, Klaas-Jan Huntelaar 11 méterről passzolt a kapuba (2-0). Egy hete a Mönchengladbach otthonában negyedóra után kétgólos hátrányban volt Huub Stevens csapata, most kettővel vezetett.

A középkezdés után majdnem összejött a szépítés a VfL-nek, de Felipe hat méterről centikkel elvétette a jobb sarkot.

A 23. percben Unnerstall védte Orozco zicerét, az ismétlésnél hasonló helyzetben Mandzukic fölé tüzelt. A félidő közepére valamelyest összeszedte magát a Wolfsburg, és kihúzta kétgólos hátránnyal a szünetig: Bengalio a 35. percben kivédte Huntelaar tizenegyesét, amit Felipe kezezése miatt kaptak a hazaiak. Az utolsó percben a holland csatár ajtó-ablak helyzetben hibázott, de nem lehetett elégedetlen a Schalke az első félidővel.

A második félidőre Timo Hildebrand váltotta Lars Unnerstallt a Királykékek kapujában, utóbbi egy ütközésnél sérült meg az első felvonásban. A folytatásban a Schalke nem állt le a támadásokkal, különösen Huntelaar igyekezett, de a harmadik találatot nem ő szerezte: a 49. percben bal oldali sarokrúgás után Matip szerzett szép sarkazós gólt (3-0).

A Schalke négygólos győzelmet aratott a vendég Wolfsburg felett a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az 58. percben Benaglio lépett közbe jó ütemben a hazaiak kontrájánál, a 70. percben Polter fejesénél kellett résen lennie Hildebrandnak. Két perc múlva ismét ünnepelhetett a hazai tábor: Huntelaar javította hibáját, Fuchs újabb pontos beadása után a holland a hálóba fejelt (4-0).

A 77. percben Hildebrand húzott le egy veszélyes beadását, majd a 86. percben hatalmasat védett Polter ziccerénél, de a túloldalon Marica is elszórakozott egyet. A vedégek nem tudtak szépíteni, a Schalke meg megállt négynél.

Felix Magath együttese folytatta harmatgyenge idegenbeli formáját, zsinórban ötödször, összességében már kilencedszer kapott ki otthonától távol. A Schalke maradt a negyedik a tabellán, de pontszámban beérte a Bayern Münchent, Huntelaar pedig a góllövőlistán Mario Gomezt - jövő vasárnap éppen az Allianz Arénában vendégeskednek Raúlék. A spanyol csatár egyébként profi pályafutásának 400. gólját szerezte.

Bundesliga, 22. forduló:
FC Schalke 04-VfL Wolfsburg 4-0 (2-0)
gólszerző: Raúl (10.), Huntelaar (15., 72.), Matip (49.)
 
Később:
Hannover 96-VfB Stuttgart 17:30
 
Szombaton:
SC Freiburg-Bayern München 0-0
 
Hertha BSC-Borussia Dortmund 0-1 (0-0)
g: Grosskreutz (66.)
 
1. FC Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach 1-2 (0-2)
g: Jessen (63.), illetve Herrmann (9.), Arango (14.)
 
1. FC Nürnberg-1. FC Köln 2-1 (1-0)
g: Novakovic (66.), Pekhart (85.), illetve Esswein (28.)
 
Hamburger SV-Werder Bremen 1-3 (0-2)
g: Petric (76.), illetve Marin (9.), Trybull (45.), Arnautovic (86.)
 
Bayer Leverkusen-FC Augsburg 4-1 (1-0)
g: Kiessling (25., 64.), Castro (60.), Schürrle (70.), illetve Koo (50.)
 
Pénteken játszották:
1899 Hoffenheim-FSV Mainz 05 1-1 (1-1)
g: Noveski (9., öngól), illetve Zidan (29.)