Snooker

O’Sullivan Selbyvel, míg Ding Murphyvel játszik az elődöntőben

  • Tóth Tamás

Ronnie O’Sullivan parádés mérkőzésen győzte le Judd Trumpot, így az elődöntőben a világranglista éllovasával, Mark Selbyvel kell megküzdenie.

A 2012-es Welsh Open negyeddöntőjében került sor az első igazi csúcsrangadóra, ahol a világ talán két leglátványosabban snookerező játékosa, név szerint Judd Trump és Ronnie O'Sullivan nézett farkasszemet egymással.

Ronnie O'Sullivan

Az öt nyert frame-ig tartó párharc nem okozott csalódást a közönségnek: az első játszmát Trump nyerte egy 109-es barke-kel, ám a következő két játék már O'Sullivan sikereit hozták. A "Rakéta" 2-1 arányban átvette a vezetést, de ez nem törte meg Trumpot, aki a nagyszünet utáni játszmákban fel tudott zárkózni (3-3).

A hetedik frame-ben O'Sullivan egy 43-as megindulást követően egy viszonylag könnyebb pirosat hibázott, ennek ellenére Trump nem tudta huzamosabb ideig magához ragadni a kezdeményezést, így az állás 4-3-ra módosult O'Sullivan javára.

Az utolsó játszmában Trump egy bravúros hosszú ütés után rosszul pozícionált, aminek köszönhetően képtelen volt tovább növelni saját pontjainak számát, és O'Sullivan egy 61-es brake-kel befejezte a találkozót (5-3).

"Judd nagyszerű játékos, de úgy gondolom, hogy most túl nagy nyomás volt rajta. Ő számított a meccs favoritjának, és ez valószínűleg megzavarhatta őt. Még mindig nem én vagyok a Welsh Open bajnoki címének fő várományosa, így abszolút könnyedén fogok holnap asztalhoz állni" - nyilatkozta a O'Sullivan.

A többi negyeddöntőben az esélyesek hozták a "kötelezőt", ugyanis Ding, Murphy, és Selby is bejutott a legjobb négy közé.

Snooker
Welsh Open
A negyeddöntők eredményei:
Ding Junhui - Stephen Lee 5-4
Shaun Murphy - Mark Allen 5-4
Ronnie O’Sullivan - Judd Trump 5-3
Stephen Maguire - Mark Selby 3-5
 
A szombati program:
14:00 - Ding Junhui - Shau Murphy
20:00 - Ronnie O’Sullivan - Mark Selby
 
Televíziós közvetítés:
Eurosport 2: 14:00 - 15:30
Eurosport: 20:00 - 23:00