La Liga

Négygólos sikerrel hangolt a Real a moszkvai túrára

Saját stadionjában magabiztos győzelmet aratott a Real Madrid a Racing Santander felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján.

Saját stadionjában magabiztos győzelmet aratott a Real Madrid a Racing Santander felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján.

A listavezető királyiak gyorsan döntésre vitték a dolgot a Santander ellen, az első perctől fölényben voltak, Ronaldo fejesével a 7. perctől előnyben is: Kaká csúsztata tovább a labdát, a portugál egy méterről bólintott a hálóba (1-0). A gól előtt egy perccel a kapufán csattant CR fejese.

Az első húsz percben a Real több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, a Racing baját csak tetőzte, hogy a 39. percben Sisma megkapta (második kezezése után) második sárgáját.

Benzema egy gyatra lövés után a félidő hosszabbításában beköszönt Tonónak, balról, éles szögből gurított a kapuba (2-0). 

A második játékrészben nem változott semmi a Bernabéuban, újabb két gólt szereztek a hazaiak: előbb a két hónap után visszatérő Ángel Di María 17 méterről a jobb felsőbe tekert (3-0), majd Karim Benzema 12 méterről lőtt a hálóba, egy védőn is megpattant a labda (4-0). 

Iker Casillasnak egyszer-egyszer kellett játékba avatkoznia a találkozón, a szezonban tizedik meccsén nem kapott gólt. José Mourinho együttese nagyon könnyed sikerrel készült a keddi, CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre, 13 pont az előnye a tabellán a Barcelona előtt, amely holnap a Valenciát fogadja.

Primera División, 23. forduló:
Real Madrid-Racing Santander 4-0 (2-0)
gól: C. Ronaldo (6.), Benzema (45., 89.), Di Maria (73.)
kiállítva: Cisma (39., Santander)
 
Korábban:
Getafe-Espanyol 1-1 (0-0)
g: Miku (70., 11-esből), illetve Vazquez (66.)
kiállítva: Galan Inigo (81., Espanyol)
 
Később:
Sevilla-Osasuna 22:00
Vasárnap:
Granada-Real Sociedad 12:00
Athletic Bilbao-Málaga 16:00
Real Mallorca-Villarreal 18:00
Sporting Gijón-Atlético Madrid 18:00
Levante-Rayo Vallecano 19:45
FC Barcelona-Valencia 21:30
Hétfőn:
Real Zaragoza-Real Betis 21:00