Férfi kard Vk

Magyarok nélküli végjáték Padovában

  • MTI

Magyarok nélkül zajlott a férfi kardozók olaszországi Világkupa-versenyének zárószakasza: a legelőkelőbb helyen Nemcsik Zsolt végzett, de a negyeddöntőbe már ő sem jutott be, 13. lett.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a padovai viadalon Nemcsik két francia - Julien Médard (15-14) és Benoit Lamboley (15-13) - legyőzésével jutott el a legjobb 16-ig, ott azonban kikapott a későbbi ezüstérmes orosz Alekszej Jakimenkótól (6-15).


Lontay Balázs egy asszót nyert a 64-es főtáblán, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász és Decsi Tamás viszont már az első fordulóban kikapott, utóbbi a végül győztes német Nicolas Limbachtól. Lontay a 22., Szilágyi a 33., Gémesi a 39., Iliász a 43., Decsi pedig a 61. helyen végzett a 183 fős mezőnyben.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek, elsősorban abban kellene a magyar válogatottnak jó eredményt elérnie, hogy a végelszámolásnál - a kvalifikációs sorozat utolsó, márciusi, moszkvai versenyét követően - legyen helye az olimpiai mezőnyben. Amennyiben a csapatkvóta nem jönne össze, egyéniben lehetne részvételi jogot szerezni, ebben a tekintetben Szilágyi áll a legjobban a magyarok közül.