Férfi kézilabda BL

Jót tesz ez a siker a lelkünknek - Skaliczki László

A Pick-Szeged együttese 31-21-es győzelmet aratott a vendég Partizan Beograd felett, így a Tisza-parti alakulat szép győzelemmel búcsúzott el közönségétől a Bajnokok Ligájában. A magyar csapat mestere, Skaliczki László mérkőzés utáni nyilatkozatában kiemelte a nyolc gólig jutó Ancsin Gábort, míg az ellenfél szakvezetője szerint mélyen alulmúlták magukat.

Az már a forduló előtt eldőlt, hogy a szegediek nem jutnak tovább csoportjukból a nyolcaddöntőbe, így "csak" annyi maradt Mikleréknek, hogy egy jó mérkőzéssel örvendeztessék meg a mindig lelkes szegedi publikumot. Nos, a siker össze is jött, nem is akárhogyan, a Szeged néhol közönségszórakoztató játékkal, 31-21-re legyőzte a Partizant.

Pick Szeged - Partizan Beograd
A mérkőzés utáni nyilatkozatok (pickbandball.hu)
Skaliczki László, a Pick-Szeged vezetőedzője: - Mindenekelőtt szeretném megköszönni a közönségnek a támogatást, türelmet, ez rendkívül fontos több sebből vérző csapatom számára. Elöl és hátul is akadtak kiváló megmozdulásaink, az átlövő-beálló kapcsolat jól működött, és a kapustelejesítmény is kiemelhető, valamint Ancsin is megtalálta lövőformáját. Jót tesz a siker a lelkünknek.
Alekszandar Blagojevics, a Partizan vezetőedzője: - Kifejezetten rosszul játszottunk. Az első félidőben még nem volt olyan nagy a gond, de fordulás után teljesen szétestünk. Nem tudom, ennek mi lehetett az oka, alulmúltuk magunkat, főként támadásban. Fiatal csapat vagyunk, amely elsősorban tanulni szeretne a BL-ben, ez ma is sikerült. Jövőre már pontokat is szeretnénk szerezni.
Vadkerti Attila, a Pick-Szeged csapatkapitánya: - Látszik a csapaton a fejlődés, a jó játék a jövőbeli meccseinkre is ad majd önbizalmat. Remélem, a két együttes a következő BL-szezonban is összecsaphat.
Mijajlo Marszenics, a Partizan légiósa: - Nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, ennek ellenére negyven percig meccsben voltunk, az utolsó húsz percben viszont nem volt esélyünk.