Bundesliga előzetes

Északi derbi Hamburgban, az éllovasok idegenben is esélyesek

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában az edző nélküli Hertha otthonába látogat a címvédő Borussia Dortmund, a Bayern München pedig Nürnbergben vendégszerepel.

1. FC Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach
15:30
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2

Az idény előtt nem lehetett volna megmondani, ennek a felállásnak melyik csapat az igazi esélyese, most azonban ez nem lehet kérdés. A hazai együttes ugyanis a kiesésé elől menekül, míg a Borussia a BL-indulásért hajt. Könnyen lehet azonban, hogy legjobbja nélkül kell azonban megvívni a csatát a vendégeknek, Marco Reus, aki 13 gólt szerzett ebben az idényben, izomsérüléssel bajlódik. Rajta kívül a védő, Martin Stranzl játéka is kétséges, ő a szerdai edzésen szenvedett bokasérülést.

FC Nürnberg-1. FC Köln
15:30
hathárom-tipp:x
eurosport-tipp:1

Egyik csapat sincs topformában, a Nürnbert legutóbb egy vérszegény döntetlent játszott az Augsburg otthonában, a Köln pedig hazai környezetben kapott ki a HSV-től. A kiesés elől menekülő Nürnbergtől mindenki többet várt az újonc otthonában, amivel egyetért az együttes sportigazgatója is.

„Az első félidő után megfogalmazott kritika teljesen érthető volt – jegyezte meg Martin Barber. – Ez a csapat nem számíthatott tapsra. Már a Bundesliga első napján azt a célt fogalmaztuk meg, hogy el akarjuk kerülni a kiesését, a klub gazdasági körülményei miatt pedig csökkenteni kellett az adósságunkat. Ha itt maradunk a kiesést jelentő helyek közelében, akkor meg kell harcolnunk a bentmaradásért. Ezt csak úgy lehet elérni, ha a szurkolóink mellettünk állnak.”

Hertha BSC-Borussia Dortmund
15:30 Eurosport 2
hathárom-tipp:2
eurosport-tipp:2

A berliniektől múlt héten menesztették Michael Skibbe vezetőedzőt, miután a Hajnal Tamással felálló Stuttgart 5-0-ra kiütötte őket. René Tretschok és Ante Covic megbízott trénereknek aligha juthatott volna nehezebb feladat szombatra, mivel az éllovas vendégeket várhatóan mintegy 18 ezren buzdítják majd az Olimpiai Stadionban: nyolcezren Dortmundból érkeznek, tízezer szurkoló esetében pedig Berlin környéki Borussia-szimpatizánsokról van szó.

A Werder Bremen és a Hamburg játékosa küzdenek a két csapat mérkőzésén a Bundesligában 2011-ben.

Hamburger SV-Werder Bremen
15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:x

A HSV egyre jobb formába lendül a bajnokságban, mikor Thorsten Fink átvette a csapatot, akkor még ősszel a kiesés elől menekültek, most pedig már az Európa Liga-indulást is megcélozhatják. A Werder Bremen elleni rangadó azonban közel sem tűnik egyszerűnek.

„Mindenki tudja, mit jelent a derbi – jelentette ki a 44 éves szakember. – Az elmúlt három meccsünkön, a Hertha, a Bayern és a Köln ellen 7 pontot szereztünk, ami egyértelmű javuló tendenciát mutat. Meg kell szerezni a megfelelő önbizalmat ahhoz, hogy mi legyünk a mérkőzések esélyesei. Csak akkor van esélyünk, ha ugyanazzal a hévvel és szenvedéllyel harcolunk, ahogy eddig tettük. Mindent beleadunk, hogy megnyerjük az északi derbit.”

Bayer Leverkusen-FC Augsburg
15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:1

A hazaiak hét közben 3-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán a Barcelonától a BL nyolcaddöntő első mérkőzésén, így számukra gyakorlatilag már csak a bajnokság maradt. Ott viszont minél sürgősebben meg kéne kezdeniük a felzárkózást, mert jövőre nemhogy a Bajnokok Ligájában, hanem az Európa Ligában sem biztos, hogy indulhatnak.

„Teljesen egyértelmű, hogy mi vagyunk a mérkőzés favoritjai. Ezt a szerepet pedig mindenképpen vállalnunk kell. Extrém balszerencsés ez az idényünk a sérülések szempontjából, de az Augsburg ellen egyedül a 3 pont az elfogadható. Itt nem lehet alibizni” – jelentette ki az újonc elleni találkozó előtt Robin Dutt, a gyógyszergyáriak szakvezetője.

SC Freiburg-Bayern München
18:30
hathárom-tipp:2
eurosport-tipp:2

A címvédő Borussia Dortmund esetleges berlini botlása sokat hozhat a második helyen álló Bayern München konyhájára, a bajorok ugyanis komoly győzelmi esélyekkel látogatnak a sereghajtó Freiburghoz. Philipp Lahm, a csapat védője kijelentette, egyelőre nem foglalkoznak a svájci Basel elleni BL-találkozóval, csakis a sereghajtó elleni bajnokira koncentrálnak.

„Még nem mi állunk a bajnokság élén – mondta a német válogatott védője. – ezért idegenben is pontokat kell gyűjtenünk.”

Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője is egyetértett ebben játékosával: „Topteljesítményre lesz szükségünk a Freiburg ellen, nagyon gyorsan és agresszíven zárnak ugyanis vissza. Természetesen ismerjük ellenfelünk gyengeségeit, ezeket próbáljuk meg kiaknázni. Csak rajtunk múlik, ez mennyire sikerül." – mondta a szakember.