Magyar válogatott

Folytatnunk kell a látványos fejlődési folyamatot - Buzsáky Ákos

A magyar válogatott középpályása úgy véli, legyen bárki is az ellenfél, mindenképpen győzelemre kell játszania a nemzeti csapatnak.

Buzsáky Ákos, az angol élvonalban szereplő Queen's Park Rangers középpályása utoljára 2010 márciusában lépett pályára a magyar válogatottban, február 29-én, a bolgárok elleni felkészülési mérkőzésen közel két év után szerepelhet ismét címeres mezben.
 
"Nagyon régen voltam tagja utoljára a válogatottnak, de reménykedtem benne, hogy előbb-utóbb visszakerülök a csapatba. Sajnos az elmúlt évben voltak hátráltató tényezők, hosszabb sérülés is akadályozott, de mindent megtettem annak érdekében, hogy kiérdemeljem a meghívót. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a visszatérésre, mindent megteszek azért, hogy élni tudjak vele" - mondta az mlsz.hu-nak a középpályás.

Buzsáky Ákos újra címeres mezben bizonyíthat

Buzsáky nem érezte úgy, hogy az előző szezonban háttérbe szorult volna, bár nem játszott ennyit, mint mostanában.

"Az előző szezonban egyáltalán nem éreztem azt, hogy mellőztek volna. Egy hosszabb sérülés után februárban tértem vissza, ebben az időszakban nagyszerűen ment a játék a csapatnak, vezettük a tabellát, a szakmai stábnak nem volt oka arra, hogy megbontsa a jól szereplő együttest. A bajnokság végéig nem voltam ugyan alapember, de csereként gyakran játszottam, nem éltem meg katasztrófaként a megváltozott helyzetet. Nem volt egyszerű hosszú kihagyás után ismét formába lendülni, és miután mások jól teljesítettek a posztomon, meg kellett küzdenem a csapatba kerülésért. A feljutás után eleinte játszottam, majd kissé háttérbe szorultam, ekkor már inkább lehetett érezni, hogy előre le vannak osztva a lapok, és nem az edzéseken mutatott teljesítmény dönt az összeállításnál. A januári edzőváltás után azonban mindenki tiszta lappal indult, lehetőséget kaptam, hogy kiharcoljam a helyemet a kezdőcsapatban, és az edzéseken mutatott aktivitás alapján elnyertem a szakvezetés bizalmát. Ez az esély nagyon sokat jelentett számomra, egy új kezdetet a pályafutásomban."

A középpályás annak ellenére kiemelt figyelemmel kísérte a válogatott csapat szereplését, hogy nem volt a keret tagja.

"Annak ellenére, hogy nem voltam kerettag, természetesen minden mérkőzésünket láttam, és szurkoltam a fiúknak. Nagyon jól teljesített a válogatott, nemcsak az eredmények tekintetében, hanem a mutatott játékban is sikerült előrelépnünk. Hiszek benne, hogy még tovább tud javulni a csapat, és abban is bízom, hogy ehhez én is hozzá tudok járulni. És nem csupán egy-két mérkőzésen, hanem rendszeresen, hosszú távon is. Egyáltalán nem baj, ha sokan pályáznak a csapattagságra, mert minél nagyobb a konkurencia, annál erősebb a válogatott. Ha lehetőséget kapok a bolgárok ellen, minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy megszilárdítsam a helyemet az együttesben. Magabiztos vagyok, úgy érzem, hogy egészségesen, jó formában ki tudom harcolni a hosszú távú kerettagságot. Azon vagyok, hogy már a bolgárok ellen bizonyítsam: jó döntés volt a beválogatásom. Persze, a mérkőzés nemcsak a saját szempontomból lesz fontos, mert egyáltalán nem mindegy, hogyan kezdjük az évet. Folytatnunk kell a tavaly elindult látványos fejlődési folyamatot, és legyen bárki az ellenfél, hazai pályán mindenképpen győzelemre kell játszanunk, emellett teljesítményünkkel meg kell felelnünk a szurkolók elvárásainak is."