Premjer Liga

Az Anzsi bejelentette Guus Hiddink szerződtetését

Immár hivatalos, hogy Guus Hiddink lesz az Anzsi Mahacskala labdarúgócsapatának vezetőedzője. Dzsudzsák Balázs korábbi klubja a saját honlapján jelentette be a hírt.

A holland sikeredzőt másfél évre szerződtette az Anzsi, azaz a most zajló bajnokság néhány hét múlva kezdődő rájátszásában, és a következő, már őszi-tavaszi rendszerben lebonyolításra kerülő idényben irányítja majd az együttest. Emellett ő lesz a klub alelnöke, is, azaz néhány hónap múlva valószínűleg egyik játékosa, a visszavonulásra készülő, és az elnöki posztra jó eséllyel pályázó Roberto Carlos alárendeltje lehet.

Az FC Anzsi Mahacskala honlapja, amelyen bejelentik Guus Hididnk szerződtetését a vezetőedző posztjára 2012-ben.

Hiddink elmondta, hogy a klubbal már néhány hónappal ezelőtt megállapodott, így a napokban csak az utolsó részleteket kellett tisztázniuk: "Eleget tárgyaltunk az Anzsival az előző év végén, így most már gyorsan a dolgok végére jutottunk. Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy egy feltörekvő klubnál dolgozhassak, amely arra törekszik, hogy az egész országban fejlessze a labdarúgást. Tudom, hogy a tulajdonos, Szulejman Kerimov, a játékosok és a szurkolók is nagy ambícióval rendelkeznek, és azon leszek, hogy én is megfeleljek az elvárásoknak."

A szakember legutóbb 2009-ben dolgozott klubcsapat mellett, akkor ideiglenesen irányította a Chelsea-t, előtte 2002 és 2006 között a PSV Eindhoven vezetőedzője volt. Szövetségi kapitányként több válogatottal is komoly sikereket ért el: Hollandiával 1998-ban, Dél-Koreával pedig 2002-ben lett világbajnoki negyedik, Ausztrália csapatát 2006-ban a legjobb 16 közé, míg Oroszországot 2008-ban Európa-bajnoki elődöntőbe vezette. Utolsó munkahelye a török válogatott szövetségi kapitányi posztja volt, ahonnan azért távozott, mert nem tudta kijuttatni az együttest a 2012-es labdarúgó Eb-re.