Magyar foci

A Sportdöntőbíróság gyorsítva tárgyalja a Győr kizárását

  • MTI

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) gyorsított eljárásban tárgyalja a Győri ETO FC fellebbezését, melyet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) büntetése ellen nyújtott be a klub. Így akár már tavasszal döntés születhet az ügyben.

Az OTP Bank Ligában jelenleg második együttest két évre - de maximum egy részvételre - kizárta az európai kupasorozatokból, s 50 ezer euróra büntette az UEFA. A csapat vezetősége két hete nyújtotta be fellebbezését.

Az egyesület honlapja pénteken arról számolt be, hogy megkapta a CAS gyorsított eljárásról szóló határozatát, miután az UEFA nem emelt ellene kifogást. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor tartja meg a tárgyalást a Sportdöntőbíróság, ugyanakkor a győriek már minden szükséges iratot benyújtottak az ügyhöz, de az UEFA még tehet kiegészítést a perrel kapcsolatban.

"Kérni fogjuk a soronkívüliséget, a döntés végrehajtásának felfüggesztését és azt, hogy teljes egészében változtassa meg a pénzbüntetést és a kitiltást a CAS" - nyilatkozta a honlapnak Klement Tibor, az ETO ügyvezető igazgatója. - "Meggyőződésem, hogy ezen a fórumon a jog és az igazság fog érvényre jutni, nem pedig egy európai szövetség belső szabályozása. A három kívánságból az első már teljesült, reméljük a hasonló folytatást."

A büntetést azért szabta ki tavaly az UEFA, mert a fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes 2010-ben úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a Győri ETO FC nem tett eleget 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50.000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.