NBA

A Chicago nem kegyelmezett a Bostonnak

  • Barcsai Róbert

Három mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) a csütörtöki játéknapon. A Boston Chicagóban vendégszerepelt, ám a tavalyi MVP-t nélkülöző Bulls fordulatos mérkőzésen verte Rondóékat, az Indiana pedig öt vereség után tudott ismét nyerni.

A Chicago Rose nélkül is nyerni tudott - Fotó:nba.com

A játéknap nyitómeccsén az Indiana Pacers fogadta a New Jersey Nets csapatát. Habár a hazaiak rossz formában vannak, hiszen sorozatban öt meccset buktak, mégis optimistán várhatták a csütörtöki összecsapást, hiszen Danny Granger visszatérhetett a csapathoz. A mérkőzés egészen 69-69-ig szorosan alakult, ekkor azonban egy 17-8-as rohamot vezetett a hazai csapat, amely később döntőnek bizonyult, végül 93-88 arányban diadalmaskodott a Pacers. Az Indiana csapata egy egészen érdekes mutatót tudhat magáénak, ugyanis idén már 6 mérkőzést nyertek úgy, hogy 40% alatt dobtak mezőnyből. A mérkőzés legjobbja a visszatérő Danny Granger volt, aki 32 egységig jutott, a másik oldalon pedig az ismét formába lendülni látszó Deron Williams játszott nagyot, ő 29 pontot termelt. Frank Vogel így értékelte csapata mai sikerét: „Nagyon örülök, hogy véget ért a szériánk. Amikor a csapatod ilyen sorozatba fut, a mérkőzés amely megtöri ezt, mindig nagyon nehéz.”



A játéknap első igazán nagy rangadója a Chicago-Boston összecsapás volt, amelyet annak ellenére, hogy Derrick Rose nem játszott, a hazaiak nyertek 89-80-ra. Az összecsapás nagyon izgalmasan alakult, az első negyedben például már 8 ponttal is vezettek a vendégek, a harmadik negyedben már 16-tal is ment a Chicago, a záró játékrészben pedig már ismét a Celtics volt előnyben. A meccset végül egy 20-6-os Bulls roham döntötte el, így a hazaiak visszavágtak a vasárnapi vereségért. Doc Rivers a Celtics vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés végén látottakról: „69-nél még döntetlenre álltunk, azonban a végén hagytuk kibontakozni őket támadásban.” Luol Deng és Carlos Boozer egyaránt 23 pontot termelt a hazai csapatnak, míg Joakim Noah vastag dupla-duplát hozott, 15 pont mellé 16 lepattanót is összeszedett. A másik oldalon a kezdőből négyen is eljutottak legalább 12 egységig, azonban a kispad ritka gyenge napot fogott ki, a csereként beálló öt játékos csak 13 ponttal tudta segíteni a csapatát.
 

NBA
Az 54. játéknap eredményei:
Indiana-New Jersey 93-88
Chicago-Boston 89-80
Portland-LA Clippers 71-74