Manchester City

Visszatérhet a svéd csodagyerek a Feyenoordtól

Fantasztikus formában van a Manchester City 19 éves svéd támadója, aki a nyáron kölcsönbe a holland élvonalban szereplő Feneyoord csapatához került.

John Guidetti Hollandia legújabb sztárja lett - Fotó: AFP

John Guidetti még 2008-ban, alig 15 évesen került a Manchester City csapatához, ahonnan előbb a svéd Brommapojkarnához, majd később a Burnleyhez került kölcsönjátékosként. A 2011/2012-es szezonra egy szinttel feljebb lépett, ugyanis a nagy múltú rotterdami együtteshez került, ahol a jelek szerint megtalálta a számításait.

Guidetti 15 mérkőzésen 17 gólt szerzett az Eredivisie-ben, ráadásul az utóbbi öt mérkőzésén három alkalommal is mesterhármast ért el. A teljesítményre természetesen mindenki felkapta a fejét, és már arról szólnak a hírek, hogy a nyáron az utánpótlás-válogatott támadó visszatér Roberto Mancini csapatához.

"Az a célom, hogy a Premier League-ben szerepeljek a Manchester Cityvel" - mondta a fiatal titán. "Nem rajtam múlik, hogy mi lesz a sorsom, a jövőm a klubom kezében van. Ha úgy gondolják, hogy segítségére lehetek a csapatnak, akkor örömmel állok a rendelkezésükre".

Guidetti lelkesedése érthető, hiszen a City mára egy igazi sztárcsapattá érett, ugyanakkor épp ez lehet az, ami megnehezítheti a dolgát. A támadószekcióban az angolok olyan klasszisokkal rendelkeznek, mint Sergio Agüero vagy Edin Dzeko, de említhetnénk akár Mario Balotellit is.


Guidetti a hétvégén a Vitesse ellen szerzett három gólt