Angol foci

Futács lett január hónap játékosa a Portsmouth-nál

  • MTI

Futács Márkót, az U21-es magyar válogatott csatárát választották január hónap játékosának az angol másodosztályban szereplő Portsmouth labdarúgócsapatánál.

A támadó menedzsmentjének szerdai közleménye szerint a 22. születésnapját jövő szerdán ünneplő futballista kedden az Ipswich Town ellen 1-0-ra elveszített bajnoki mérkőzés előtt vette át a díjat.

"A melegítést követően, amikor indultunk vissza az öltözőbe, hogy a kezdéshez készülődjünk, a játékoskijáró előtt a klub elnöke, a stadion szpíkere és néhány szurkoló várt rám" - idézte Futácsot a közlemény. "Ekkorra már megteltek a lelátók, így amikor a hangosbemondó tájékoztatta a szurkolókat, hogy most veszem át a kupát, hatalmas tapsvihar köszöntött. Megható pillanat volt. A meccs alakulása miatt viszont már nem volt okom, okunk örömre, hiszen gyorsan hátrányba kerültünk, ami meg is zavart bennünket, csak a második félidőben nyújtott produkciónk értékelhető, a gólszerzés azonban nem jött össze."

A csatár a találkozó utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a Portsmouth játékosai - addig is, amíg a januári fizetésükre várnak - kizárólag a futballra koncentrálnak. Hozzátette, a "helyzet nem rózsás", információi szerint a jövő héten tízpontos levonással sújthatják a csapatot.

Futács tavaly augusztusban szerződött a 24 együttest számláló Championship tabelláján jelenleg 18. Portsmouth-hoz, s azóta 15 bajnoki összecsapáson háromszor volt eredményes.