Bajnokok Ligája

Ennél rosszabbak a visszavágón sem lehetünk - Arséne Wenger

A Milan tükörsima 4-0-s győzelmet aratott az Arsenal ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így a továbbjutás gyakorlatilag eldőlt. Nem csoda, hogy Arséne Wenger, a londoniak menedzsere csalódottan értékelt.

"Sokkoló eredmény egy sokkoló teljesítmény után" - kezdte a francia szakember az értékelést. "Hibát hibára halmoztunk, és teljesen megérdemelt büntetést kaptunk ezért. Ezt az estét soha nem fogjuk elfelejteni. Messze a legrosszabb meccsünk volt a nemzetközi kupákban."

Arséne Wengernek nem sok öröm jut az Arsenal idei teljesítményét látva - Fotó: AFP

A mindig optimista menedzser ezúttal egyetlen jó pontot sem talált csapata játékában: "Egy pillanat sem volt a 90 perc során, amikor meccsben lettünk volna. Nem lenne fair tőlem, hogy az egyébként katasztrofális állapotú pályára fogjam az eredményt, mert mi is ugyanilyen rosszak voltunk."

Wenger a 4-0-s eredmény után természetesen nem bízik a továbbjutásban sem: "Nem álomvilágban élünk, realistának kell lennünk. Statisztikailag lehet egy-két százalék esélyünk arra, hogy továbbmegyünk, de igazából már kiestünk. Mindenesetre meg fogjuk próbálni. A legjobbunkat kell hoznunk, a mostaninál rosszabbak már biztos nem lehetünk."

Az Ágyúsok menedzsere egyelőre abban is csak reménykedik, hogy az eredmény nem hat ki csapata tavaszi teljesítményére: "Megvan a veszélye annak, hogy a csalódottság következtében elveszítjük az önbizalmunkat a következő hetekben. Szombaton fontos meccset játszunk a Sunderland ellen az FA-kupában, ami jó lehetőség lesz, hogy bizonyítsuk, hogy erősek vagyunk, és megfelelő választ adjunk egy ilyen vereség után."

Nézd meg a mérkőzésről készült képgalériánkat!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
AC Milan-Arsenal 4-0 (2-0)
Milánó, San Siro, vezette: Kassi Viktor.
 
MILAN: Abbiati - Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Seedorf (Emanuelson, 12.) - Boateng (Ambrosini, 70.) - Ibrahimovic, Robinho. Cserepad: Amelia, Nesta, Bonera, Ambrosini, Emanuelson, Pato, Maxi López. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
 
ARSENAL: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny (Djourou, 44.), Gibbs (Oxlade-Chamberlain, 66.) - Arteta, Song - Walcott (Henry, 46.), Ramsey, Rosicky - Van Persie. Cserepad: Fabianski, Djourou, Coquelin, Benajun, Henry, Oxlade-Chamberlain, Arsavin. Menedzser: Arsene Wenger.
 
Gólszerző: Boateng (15.), Robinho (38., 49.), Ibrahimovic (79.)
Sárga lap: Antonini (45+3.), Mexes (62.), Ambrosini (81.), illetve Song (72.), Djourou (78.)