Bajnokok Ligája

Bebizonyítottuk magunknak, hogy jók vagyunk - Ibrahimovic

A Milan szerdai 4-0-s győzelmével gyakorlatilag eldöntötte az Arsenal elleni párharcát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és Zlatan Ibrahimovic, az olasz csapat csatára úgy érzi, jót tett az önbizalmuknak a siker.

A Milan az elmúlt hetek legjobbját hozta az Arsenal ellen - Fotó: AFP

"Nagyszerű dolog, hogy ilyen előnnyel utazhatunk Londonba. Mindenki jól játszott, mindenki segítette a másikat, jó tempóban játszottunk, okosan, és mindenki odatette magát a meccsen" - mondta Ibrahimovic.

A svéd csatár szerint a bajnokságban elért gyengébb eredményeik után nagy szükségük volt erre a győzelemre: "Mindig bíztunk magunkban, és próbáltunk pozitívak maradni. Lehet, hogy több rangadót is elvesztettünk, de most megmutattuk, hogy egy remek csapat ellen is tudunk jól játszani. De még nincs vége, csak az első meccsen vagyunk túl. Londonban is koncentrálnunk kell, és akkor tovább fogunk jutni" - mondta a támadó, aki igyekezett helyén kezelni az eredményt. "Ez a mérkőzés nem volt figyelmeztetés senki számára. Egyszerűen megmutattuk magunknak, hogy jó formában vagyunk."

Nézd meg a mérkőzésről készült képgalériánkat!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
AC Milan-Arsenal 4-0 (2-0)
Milánó, San Siro, vezette: Kassi Viktor.
 
MILAN: Abbiati - Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Seedorf (Emanuelson, 12.) - Boateng (Ambrosini, 70.) - Ibrahimovic, Robinho. Cserepad: Amelia, Nesta, Bonera, Ambrosini, Emanuelson, Pato, Maxi López. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
 
ARSENAL: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny (Djourou, 44.), Gibbs (Oxlade-Chamberlain, 66.) - Arteta, Song - Walcott (Henry, 46.), Ramsey, Rosicky - Van Persie. Cserepad: Fabianski, Djourou, Coquelin, Benajun, Henry, Oxlade-Chamberlain, Arsavin. Menedzser: Arsene Wenger.
 
Gólszerző: Boateng (15.), Robinho (38., 49.), Ibrahimovic (79.)
Sárga lap: Antonini (45+3.), Mexes (62.), Ambrosini (81.), illetve Song (72.), Djourou (78.)