Műugrás

Barta Nórának van a legnagyobb esélye a londoni kvótára

  • MTI

A brit fővárosba indult csütörtökön négy magyar női műugró, hogy a hétfőtől egy héten át tartó olimpiai kvalifikációs Világkupa-viadalon kiharcolja a jogot a nyári ötkarikás játékokon való részvételre.

Barta Nóra műugró

"Erre a többszörös Eb-érmes Barta Nórának van a legnagyobb esélye, bár a megszerzett kvóták az országot, s nem a versenyzőt illetik" - mondta Gémesi László, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek.

Ahhoz, hogy valaki egyéniben biztos londoni induló lehessen, a középdöntőbe, vagyis a legjobb 18 közé kell jutnia.

"Ha ez netán egyik ugrónknak sem sikerül, még van mód a javításra, mivel vasárnap, az úgynevezett pótnapon a 18-ból kiszorultak számára még egy versenyt rendeznek. Ott számonként az első ötbe kell bekerülni, de lehet - mivel országonként maximum két fő rajtolhat majd Londonban -, hogy akár hatodik vagy hetedik ráadásnapi helyezés is elég az üdvösséghez" - jelezte a főtitkár.

A párosoknál nyolc duó indulhat az olimpián, ebből a tavalyi vb dobogósai és a házigazdák kettőse a lehetőségek felét már lefoglalta.

"A maradék négy helyért nyilván hatalmas harc lesz, és a reményeink itt bizony roppant szerények. De az egyéniben is nehéz a feladat, a  tudás mellé jó adag szerencse is kell majd" - tette hozzá Gémesi László.