EBEL Liga

Sofron lett az alapszakasz gólkirálya

Sofron István, a Sapa Fehérvár AV19 csatára lett a gólkirály az osztrák jégkorongliga (EBEL) alap- és középszakaszának összesítése alapján.

A bajnokság honlapja szerint a válogatott játékos 31-szer volt eredményes, míg klubtársa, Derek Ryan 25 találattal hármas holtversenyben a második lett. Vas Márton 20 góllal a tizedik.

Ladányi Balázs a gólpasszlistán úgy lett negyedik 35 előkészítéssel, hogy kilenc mérkőzést kihagyott sérülés miatt. Palkovics Krisztián (33) a hatodik, Vas (31) pedig a kilencedik ebben a rangsorban.

A ponttáblázaton (gól és gólpassz) Sofron a hatodik (52), Vas a hetedik (51), Ryan a kilencedik (49), Palkovics a tizedik (49), Ladányi pedig a tizenkettedik (48). Az úgynevezett plusz-mínusz mutatóban - amely azt mutatja, a játékos jégen volt-e lőtt, illetve kapott gólnál - Sille Tamás a hatodik (plusz 20).

A kapusok versenyében a kanadai Adam Munro a lövések 92, Bálizs Bence pedig a 91,3 százalékát védte, előbbi a kilencedik, váltótársa pedig a tizenegyedik. Munrónak 22 győzelme volt az idény eddigi részében, és ezzel a negyedik. Átlagban 2,81 gólt kapott mérkőzésenként, amivel a hetedik.

A Fehérvár megnyerte a fair play-versenyt azzal, hogy átlagban csak 12,32 perc kiállítást kapott a csapat. Emberhátrány-kivédekezésben hatodik, emberelőny-kihasználásban a hetedik lett az eddigi legjobb idényét produkáló magyar együttes, amely majd a szlovén Olimpija Ljubljanával találkozik a negyeddöntőben.