Győri Audi ETO KC

Jogos elvárás a BL megnyerése - Karl Erik Böhn

A győri női kézilabdacsapat szakvezetője szerint még két-három csapatnak van esélye arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.

Böhn BL-t nyerne a győri lányokkal

Tavaly november 23. óta a győri női kézilabdacsapat szakmai munkáját is Karl Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya irányítja. A szakember a Népszavának elmondta, nagyon élvezi győri munkáját.

"Élvezem az edzősködést, és a játékosaimtól azt kértem, hogy élvezzék a játékot, ne a begyakorolt sémákat, hanem az ösztönös megoldásokat keressék. Világklasszis játékosokkal dolgozom együtt, akiknek senkitől sem kell félniük. Arra biztatom a lányokat, hogy bízzanak magukban, senkitől sem kell félnünk, bárkivel felvesszük a versenyt. Nálam minden a játékról szól, azt kell csinálni, amit a játékosok szeretnek, és akkor nem munkának fogják fel a tréninget. De szeretném ismét kiemelni, fantasztikus képességű játékosaim vannak, ami az elmúlt évek szisztematikus munkájának köszönhető" - hangsúlyozta Böhn.

Az együttessel szemben ebben a szezonban egyértelműen a Bajnokok Ligája megnyerése az elvárás.

"Én is úgy gondolom, hogy a miénk Európa egyik legerősebb csapata, amellyel szemben jogos elvárás a BL megnyerése, ennél szerényebb célkitűzéssel nem is lehetne ezt a fantasztikus csapatot motiválni" - folytatta a szakvezető. - Ez azonban nem jelenti azt, hogy tragédia történik, ha mégsem érjük el a célunkat. Egy rosszul sikerült mérkőzés elég lehet az álmok szertefoszlásához, ettől azonban a játékosok nem lesznek gyengébb képességűek. Nagyon fontos, hogy mindent a helyén kezeljük. Minden esélyünk megvan a BL megnyerésére, de ezt el lehet mondani még két-három csapatról. Akkor lennék csalódott, ha az elődöntőbe sem jutnánk be."