Kézilabda

A közönség nem szokta meg, hogy a Veszprém ennyiszer kikap - Fazekas

Az MKB Veszprém kapusa, Fazekas Nándor ismét szeretné a csapat mellé állítani a közönséget.

Fazekas szerint rengeteget hibáztak - Fotó: vehir

Hazai pályán szenvedett 24-21-es vereséget a magyar bajnok MKB Veszprém a Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 8. fordulójában. Fazekas Nándor, a magyar együttes kapusa úgy gondolja, fel fognak állni a padlóról.

"Úgy vélem, egyik csapat sem játszott jól. Nagyon hullámzó meccs volt, először elhúztak a lengyelek, aztán megfordítottuk az eredményt, majd megint a Kielce bizonyult jobbnak. Az 50. percig kiélezett volt a küzdelem, az utolsó tíz percben azzal tudtak fölénk kerekedni a lengyelek, hogy jobban összpontosítottak, s nem puskázták el az adódó helyzeteiket. Ezzel kőkeményen megbüntették a csapatunkat, hiszen mi a végjátékban is elkövettük azokat a hibákat, amelyeket meccs közben. Véleményem szerint ilyen rosszul még egyszer nem játszhatunk, ennyi technikai hibát (eladott labda, lépéshiba, belemenés) tőlünk talán még nem lehetett látni. Mindenki követett el gyermeteg hibát, ami még hazai pályán sem fér bele egy ilyen erős ellenféllel szemben. Ami talán az egyetlen pozitívum, hogy elég sok indítás gólt lőttünk. Ez a Veszprém erőssége, hiszen gyorsak a szélsőink. Nekünk erre kell apellálni" - írja a vehir.hu-n vezetett blogján a hálóőr.

A kapus kitért a Csehov elleni csütörtöki BL-mérkőzésre is, amelyet mindenképpen szeretne megnyerni.

"A következő meccs ugyanilyen nehéz vagy talán még nehezebb lesz, hiszen hazai pályán is éppen hogy csak meg tudtuk verni a kellemetlen védekezéssel és hatékony támadójátékkal operáló Csehovszki együttesét. Oroszországban eddig mindenki megszenvedett ellenük. Hét közben megyünk, az időeltolódás nehézségeivel is meg kell küzdenünk. De ehhez is hozzá kell szoknunk és meg kell mutatnunk, hogy fel tudunk állni ebből a fájó vereségből. Hiszen ha most szereznénk két pontot, még mindig bebiztosíthatnánk a csoportban a második helyünket. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy begyűjtsük a két egységet, akárcsak az utolsó meccsen a Madrid ellen. Három meccsből minimum két pontot kellene hoznunk, a második helyhez. Ezek közül korábban az első feladat tűnt a „legkönnyebbnek”, de ez nem sikerült, így saját magunknak nehezítettük meg a dolgát. Voltunk már nehéz helyzetben és ilyenkor mindig tudtunk bravúrokat hozni. Remélem, hogy most is egy ilyen napot fogunk ki és megmutatjuk azt, hogy jók vagyunk és a csalódott közönségünket ismét magunk mellé tudjuk állítani, akik bizonyos szempontból jogosan csalódtak, hiszen nem szoktak hozzá, hogy a Veszprém egy évben ennyiszer kikap."