Európa Liga előzetes

Megyeriék már délben letudják az orosz kalandot

Közép-európai idő szerint délben veszi kezdetét az európai labdarúgó kupatavasz, és rögtön egy magyar érdekeltséggel, hiszen Megyeri Balázs védi majd a Rubin Kazany otthonában játszó Olimpiakosz Pireusz kapuját az Európa Ligában. A sorozat másik keddi mérkőzésén a tavalyi döntős Braga a Besiktast fogadja.

Rubin Kazany-Olimpiakosz Pireusz
12:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

Egyes források a Magyarországon mostanában tapasztalható időjárást is szibériai télnek nevezték, elképzelhetjük tehát, hogy Oroszországban milyen idő lehet. Nem véletlen, hogy az idei első Európa Liga-meccs időpontját is egyre előrébb hozták, míg végül ebben a korai kezdésben állapodtak meg. Ráadásul nem is Kazanyban játsszák le a mérkőzést, hanem a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, így a hazai csapat is 800 kilométerre lesz a saját stadionjától. Az orosz együttest emellett az is hátráltathatja, hogy tétmeccset hónapok óta nem játszott. Mindezeket együttvéve is meglepő lenne azonban, ha ők nem tudnának alkalmazkodni a körülményekhez.

Az Olimpiakosz Pireusz játékosai edzenek a Rubin Kazany elleni Európa Liga-mérkőzés előtt Moszkvában.

Az ellenfél ugyanis a Földközi-tenger térségéből érkezik, és tudjuk, hogy a melegből a hidegbe utazni egy meccs erejéig szinte mindig rosszabb. Igaz, kánikula most Görögországban sincs - alig van 10 fok pluszban...

Megyeri Balázsék tehát várhatóan nem sokra mennek azzal, hogy október vége óta 16 tétmeccsen 14 győzelmet arattak, egy döntetlent játszottak és egyszer kaptak ki, és ezek közül 12 alkalommal gólt sem kaptak. Ezt az orosz kalandot egyszerűen túl kell élniük, hogy a visszavágón legyen esélyük a továbbjutásra.

Sporting Braga-Besiktas
18:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A vendégek mestere, Carlos Carvalhal számára különleges lehet a párharc, hiszen szülővárosa csapata ellen vezeti a Besiktast, ráadásul játékos-pályafutása alatt több részletben összesen hat évet játszott a Bragában, amelynek egy rövid ideig edzője is volt.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy nagyon jól ismeri az ellenfelet, de a portugál együttes tavalyi döntős szereplése után már valószínűleg senki nem becsülné le őket. Ráadásul a hazaiak nagyszerű formában vannak, az előző kilenc meccsüket megnyerték, miközben a vendégek elég rosszul szerepeltek az elmúlt két hétben, négy meccsből hármat elvesztettek, a negyediket pedig döntetlenre adták.