Európa Liga

Barbosa hibája miatt a páholyban a Besiktas

A tavaly döntős portugál Braga kétgólos vereséget szenvedett a vendég török Besiktastól a labdarúgó Európa Ligában, a legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A házigazdák Hélder Barbosa kiállítása miatt a találkozó nagy részében emberhátrányban küzdöttek, ezért valós veszélyt nem jelentettek a törökökre.

A Besiktas 2-0-ra verte a tavaly döntős Bragát idegenben. A hazaiak a 29. perctől emberhátrányban küzdöttek.

"Portugál" rangadót rendeztek az AXA Stadionban, a Besiktas kispadján portugál szakember, Carlos Carvalhal ült, a törökök keretében öt luzitán játékos volt.

A Sporting az első percben egy veszélyes lövéssel nyitott, Hélder Barbosa távoli kísérlete egy védőn megpattanva suhant el a bal alsó mellett. A törökök részéről Quaresma az első negyedóra végén előbb becsapta Douglaót, majd 14-ről a kapu fölé csavart. A 28. percben Barbosa szabadrúgása akadt be kis híján a léc alá, majd a 29. percben nagy bajba sodorta a Bragát Barbosa: tizenegyest akart kiharcolni, ehelyett műesésért megkapta második sárgáját, megfogyatkozott a hazai csapat. A Besiktas gyorsan büntetett, nyolc perc múlva szöglet után Sivok fejelt a hálóba, Quim belekapott, de nem tudott védeni, jobban járt volna, ha kimozdul a labdára. (0-1).

A Braga tíz emberrel súlytalanná vált, a Besiktas az 58. percben újabb gólt szerzett, amit két portugál hozott össze: Manuel Fernandes ugratta ki Simao Sabrosát, aki 14-ről bal alsóba helyezett (0-2).

Lima szépíthetett volna, de a kapu helyett egy védőt talált el, Paulo César lövését Cenk védte. Hélder Barbosa hibájának köszönhetően könnyedén győzött a Besiktas, két idegenben szerzett góllal magabiztosan várhatja a jövő csütörtöki visszavágót.

Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Braga (portugál)-Besiktas (török) 0-2 (0-1)
gól: Sivok (37.), Simao (58.)
kiállítva: Hélder Barbosa (29.)
 
Korábban:
Rubin Kazany (orosz)-Olimpiakosz (görög) 0-1 (0-0)
gól: Fuster (71.)
kiállítva: Megyeri (73., Olimpiakosz)