Kosárlabda

Hanga a Manresa legjobbja volt a Bilbao ellen

  • MTI

A Manresát erősítő Hanga Ádám 13 pontjával csapata legjobbja volt a bilbaói Gescrap Bikzaia ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A válogatott magyar légiós – akit a tavalyi amatőrbörzén kiválasztott az NBA-s San Antonio Spurs – a liga honlapja szerint 30 perc alatt négy lepattanót is szedett a mérkőzésen, amelyet a Manresa 88-60-ra elvesztett.

"A Bilbaó remek formában játszik az utóbbi hetekben. Feladatunk az volt, hogy lassítsuk a játékukat, ma ez nem sikerült" - írta facebookos oldalán Hanga. "Átrohantak rajtunk. Annak tudok örülni, hogy sok lehetőséget kaptam. Edzőm bíztatott, hogy játsszak bártan. Sajog a fejem és a végtagjaim is, sok ütközés volt. De nem baj, ebből lehet tanulni, ehhez kell hozzászokni. A kupa miatt jövő héten nincs forduló, jól fog jönni a pihenés."

A Lagun Aróban légióskodó, novemberi sérülése után nemrég visszatért és ugyancsak válogatott Lóránt Péter csaknem kilenc perc alatt nem talált a gyűrűbe a Valencia ellen 69-60-ra elvesztett találkozón.

A Manresa jelenleg a 12., a Lagun Aro a 8. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebb pontvadászatának számít.