Magyar válogatott

Egervári figyeli a Loki játékosait

Több magyar élvonabeli csapat is a törökországi Belekben edzőtáborozott a közelmúltban. Törökországban járt Egervári Sándor szövetségi kapitány is, többek között megtekintette a az éllovas Debrecen egyik felkészülési mérkőzését is.

A szövetségi kapitány számára kellemes meglepetés a DVSC-Teva őszi szereplése.

Egervári a helyszínen tekintette meg szombaton a DVSC-Teva Vaslui elleni edzőmérkőzését Törökországban. Ennek kapcsán kérdezte a kapitányt a hajdúságiak hivatalos honlapja.

"Kellemes meglepetés számomra a Debrecen őszi szereplése, olyan tetemes előnyt harcolt ki tizenhét forduló után, hogy elsőszámú esélyes lett a bajnokság megnyerésére – fogalmazott Egervári Sándor, majd Varga Józsefről is beszélt. – Más poszton játszik nálunk, mint klubcsapatában, de az a fajta védővéna, amivel rendelkezik, vagyis hozzáállás, gyorsaság, fordulékonyság, mind a jobbhátvéd és mind a védekező középpályás poszton nagyon fontos, ezért jól meg tudta oldani a válogatottban a számára kicsit új szerepkört. Kérdeztem Kondás Elemért, hogy milyen állapotban van a játékos, de saját magam is meggyőződhettem róla a Vaslui elleni mérkőzésen, és úgy látom, helyén van a munkamorálja és a fizikai felkészültsége. Jó esélye van arra, hogy egy kiváló szezont produkáljon a Lokiban és a nemzeti csapatban."
 
Egervári Sándornál azt is megkérdezték, hogy a Lokiban van-e még olyan játékos, akit figyel, akinek lehet esélye bekerülni a magyar válogatottba.
 
"Tavasszal szeretnénk két ligaválogatott mérkőzést összehozni. Olyan játékosokat hívunk majd be, akik az NB I-ben futballoznak, pontosan azért, hogy megmérettessük és felkészítsük őket a nemzetközi szereplésre, és készen álljanak egy esetleges behívóra, ha valaki a válogatott keretéből sérülés vagy formahanyatlás miatt kikerülne. Ennek apropóján beszélünk az edzőkollégákkal, nézzük a mérkőzéseket és igyekszünk minél több információt szerezni a labdarúgókról. Nem tagadom, van olyan játékos a Debrecen csapatából, akinek van esélye bekerülni, de nevet vagy neveket nem szeretnék mondani. Április végén lesz az első találkozónk, addigra sok minden kiderül" - mondta a szövetségi kapitány.