Karrier

Az olasz játékstílus igen közel áll hozzám - Tőzsér

A nyártól az olasz Genoában játszó magyar középpályás a lehető legszebben búcsúzna a Genktől.

Tőzsér Dániel elégedett a váltással

Tőzsér Dániel négyéves szerződést kötött az olasz élvonalban szereplő Genoával, ezt a játékost képviselő F-Gruop menedzseriroda jelentette be. A 20-szoros válogatott középpályást a szezon végéig köti szerződése a belga bajnoki címvédő Genkhez, július 1-től csatlakozik az olasz csapathoz.

"Bár a szerződésem csak július elsején lép életbe, de már a héten elkezdem a tanulást. Az a célom, hogy mire Genovába költözöm, már ne legyenek nagyobb nyelvi nehézségeim. A Serie A-ban köztudottan nagy hangsúlyt fektetnek a taktikára, ezért is elengedhetetlen a nyelvtudás. Menedzserem, Filipovics Vladan tárgyalt az érdeklődőkkel, és mindketten a Genoában láttuk a legnagyobb lehetőséget. Az olaszok többször megnéztek a Genkben és a magyar válogatottban is, a játékom bizonyára tetszett nekik. Az olasz játékstílus amúgy is igen közel áll hozzám. Igen megtisztelőnek tartom, hogy ilyen nagy múltú csapatban futballozhatok majd" - jelentette ki a középpályás a Magyar Hírlapnak.

Bár Tőzsér tavasszal még a Genk színeiben játszott, fel sem merült benne, hogy szerződést hosszabbítson.

"Úgy érzem, hogy fejlődésem érdekében váltanom kell. Gyönyörű időszakot éltem meg a Genknél, mindig örömmel emlékszem majd ezekre az évekre. Belga bajnokok lettünk, bejutottunk a Bajnokok Ligájába, ez felejthetetlen emlék. Szeretnék a lehető legszebben búcsúzni."