Angol foci

Az FA megvárja Redknappet, aki már válogatottbeli terveiről beszélt

Egyre valószínűbb, hogy Harry Redknapp lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Tottenham Hotpsur menedzsere a bajnoki idény végéig nem hagyná el az éremesélyes londoniakat, utána koncentrálna a Háromoroszlánosokra. Redknapp újságíróknak arról is beszélt, Paul Scholest rábeszélné, hogy térjen vissza a nemzeti csapatba.

A tréner visszahívná Paul Scholest a válogatottba, és Gerrardnak vagy Parkernek adná a csapatkapitányi karszalagot.

Az angol sajtó sajtó biztosra veszi, hogy a honi szöveség (FA) kész kivárni május közepéig, a Premier League zárásig Redknapp miatt. Daniel Levy, a Tottenham elnöke már jelezte, Redknappre bízzák a döntést, de az idény végéig semmiképp sem engedik el a menedzsert, akinek 2013. májusáig szól a szerződése, ezért az FA-nek 3,1 milliós évi fizetését plusz 5 millió fontot kellene fizetnie a Spursnek.

Redknapp eközben már arról beszélt, hogy kik lennének a megfelelő emberek a nyári Európa-bajnokságon a válogatott felvirágoztatására. "Az életkor nem számít. Nézzük például Paul Scholest. Legyünk őszinték, mindenki azt szeretné, ha ott lenne az Európa-bajnokságon. Még mindig beférne a válogatottba. Úgy játszik, mint a spanyolok, mint Xavi vagy Iniesta, pontosan passzol, és nem adja el a labdát." Scholes 2004 augusztusában vonult vissza a nemzeti csapattól.

Az angol válogatottot illetően a szigetországban az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, hogy itt az ideje a fiatalításnak, lejárt az idejük az olyan harmincas éveikben járó játékosok, mint Frank Lampard vagy Steven Gerarrd. Nos, Redknapp a rutinra esküszik.

"Frank még mindig egy topjátékos, én még nem írnám le. Stevie Gerard szintén elsőosztályú futballista. Remek középpályásaink vannak. Karakteres, férfias labadrúgókra van szükségünk, ha nyerni akarunk valamit. Scott Parker is közéjük tartozik. Belőle remek csapatkapitány lenne, de vannak még jelöltek erre a posztra, Gerrard is tökéletes lenne, de talán Scottie még inkább" - tette le voksát saját középpályása mellett Redknapp. "Már tavaly, a szezon végén mondtam az elnökünknek, hogy szükségem van Scott Parkerre, mert nekem nemcsak jó játékosok, hanem jó emberek kellenek. Scott egy fantasztikus srác, családos ember, aki imádja a labdarúgást, élen jár az edzésben és a játékban is" - dicsérte a nyáron a West Hamből a Spursbe igazolt 31 esztendős Parkert edzője.