Manchester City

A City megbocsátott, Tévez újra játszhat

Carlos Tévez egyik képviselője, Paul McCarthy a Sky Sports televíziónak megerősítette, hogy az argentin csatár visszatér hazájából Manchesterbe, néhány napon belül edzésbe áll, néhány héten belül pedig pályára léphet a kékmezeseknél.

a csatár visszatér hazájából Angliába.

Az első lépést Roberto Mancini, a City menedzsere tette meg a nyilvánosság előtt, a hétvégén arról beszélt, hogy nincs problémája Tévezzel, a csapatnak szüksége van rá, és ez fordítva is igaz. Hétfőn pedig a csatár egyik képviselője, Paul McCarthy "bejelentette", hogy Tévez visszatér a Cityhez, ahol bajnoki aranyat szeretne nyerni.

"Rengeteg tárgyalás zajlott a színfalak mögött, az elmúlt tíz napban nagyon fontos megbeszéléseket folytattunk, aminek a végén megtört a jég a felek között. Carlos vissza akar térni a pályára, újra a régi akar lenni. Roberto Mancini több, mint nyitott a visszatérése felé, ezért most az a legfontosabb, hogy visszaszerezze az erőnlétét" - mondta McCarthy.

"Focizni akar mielőbb, ez az, amihez a legjobban ért. A müncheni incidens előtt ő volt a Manchester City első számú csatára. Roberto Mancini ajtót nyitott neki, és ha erőnléte megfelelő lesz, akkor számolhat vele a City." A futballista első Citynél töltött szezonjában (2009-2010) 23, az előző idényben 20 gólig jutott a Premier League-ben, utóbbi teljesítményével társgólkirály volt.

A 28 esztendős támadó azért került partvonalon kívülre, mert szeptemberben állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A City januárban el akarta adni, de egyik kérő, a PSG, a Milan és az Inter ajánlata sem volt megfelelő a vezetőségnek.

Tévez utoljára szeptember 21-én, a Birmingham elleni Ligakupa-mérkőzésen játszott. Azóta klubja többször is tetemes pénzbírsággal sújtotta, legutóbb azért, mert engedély nélkül utazott haza Argentínába. A pénzbüntetésekkel és befagyasztott járandóságával együtt a dél-amerikai játékosnak már több mint 9,3 millió fontról (kb. 3,3 milliárd forint) kellett lemondania.