NBA

Tovább menetel a Knicks

  • Molnár Dávid

Egyedül a Dallas hazai szurkolói örülhettek az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. Dirk Nowitzkiék kétszeres hosszabbítás után győzedelmeskedtek otthon, de a játéknap többi találkozóján viszont mindenhol vendég siker született.

Jeremy Lin feltámasztotta a New York-i kosárlabdát, ez most már nyugodtan kijelenthető. Első három mérkőzésén ő volt a vezéregyéniség, és eközben a csapattársai is el kezdtek példát venni róla, és a Minnesota Timberwolves ellen pedig már ők szállították a pontok nagy részét. Linnek különösképp a második félidőben gyűlt meg a baja a játék támadó részlegével, mindössze 5 pontig jutott, és 4 alkalommal is eladta a labdát, de szerencséjére Landry Fields és Iman Shumpert összesített 39 pontja korrigálta az újonc pontatlanságait. Végül, ha két pont különbséggel is, de nyertek, és ezzel már playoff helyen tartózkodnak.

Tyson Chandler volt a Knicks húzóembereKétszeres hosszabbítás kellett Dallasban a csapatoknak, hogy eldöntsék melyikük a jobb aznap este. Végül a hazaiak verhették a mellüket, Dirk Nowitzkival az élen, aki 20 ponttal zárt, de Jason Terry sem maradt le sokkal mögötte 19-cel. A vendégek részéről LaMarcus Aldridge villogott, aki középiskolai éveiben Dallas környékén kápráztatta el a közönséget, és úgy tűnik, hogy ez is egy plusz motiváló faktor volt a játékos számára. Aldridge ponttermékenysége azonban nem hozta meg a gyümölcsét, és végül három ponttal alul maradt a Portland a címvédővel szemben.

Az LA Clippers kiütötte az otthon játszó Charlotte Bobcatst. A harmadik harmad végére Blake Griffin, Chris Paul és DeAndre Jordan is már dupla duplával rendelkezett, és 32 pontos előnnyel kezdték meg a záró játékrészt. Végül a különbség leapadt 25 pontra, de így sem panaszkodhattak Griffinék, hiszen újabb sikerükkel továbbra is megnyugtató előnnyel vezetik a csoportjukat.

Az Indiana Pacersnél megszakadt valami, immáron zsinórban harmadszor hagyták el a parkettet Danny Grangerék. Pedig a Denver Nuggets sem örvendett kirobbanó formának, de Ty Lawson vezetésével a negyedik negyedben megszerzett 12 pontos előny a Pacers nagy hajrája ellenére is kitartott.

Jrue Holiday segítségével a Philadelphia 76ers pont egy három mérkőzéses vereségszériát került el, miután a Clevelandet két vállra fektették. Holiday 20 pontot gyűjtött össze, de a vendégektől hat játékos is 10 pont fölött termelt, ami nem hagyott kétséget a győztes kiléte felől.

Tim Duncan már a kilencedik dupla duplájánál jár a szezonban, miután a New Jersey Nets ellen 13 pontot dobott, illetve 10 lepattanót is megkaparintott a San Antonio Spurs veterán sztárja. A Spursnél 38 nap után tért vissza Manu Ginobili, aki 17 perc alatt 8 ponttal és 4 assziszttal mutatta meg, hogy a következő meccsen akár már nagyobb játékidővel is képes lesz megbirkózni.

Jason Richardson bizonyult az Orlando húzóemberének a Milwaukee ellen. Az említett játékos 28 pontot dobott a második félidőben, és összesen 9 triplával fejezte be a mérkőzést, így hiába limitálták Dwight Howardot csupán 11 pontra és 14 lepattanóra, Richardson termelése lett végül a döntő.

 A Phoenix Suns úgy abszolválta a Sacramento Kings elleni mérkőzést, hogy egy másodpercig sem vezetett a hazai együttes. Steve Nash a második félidő nagy részét a kispadon töltötte, miután egy labda arcon találta, és össze kellett varrni a felső ajkát, de Jared Dudley készségesen vette át a vezér szerepét, aki végül 20 pontjával és 10 lepattanójával csapata legjobbja lett. Ez volt a Suns negyedik  győzelme az elmúlt 5 mérkőzésből.

Íme egy kis ízelítő, hogy miért is lett annyira sima az a Clippers győzelem. Chris Paul passzol, Blake Griffin pedig óriásit zsákol.

NBA
49. játéknap
Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers 86-111
Indiana Pacers - Denver Nuggets 109-113
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 84-99
Minnesota Timberwolves - New York Knicks 98-100
New Jersey Nets - San Antonio Spurs 89-103
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 97-94 h.u.
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 94-99
Sacramento Kings - Phoenix Suns 84-98