Női kézilabda EHF Kupa

Nagyot küzdött, de elfáradt és kiesett a Vác

Hétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a Váci NKSE-nek a női kézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, és bár volt olyan szakasza a török Piyango elleni meccsnek, amikor továbbjutásra álltak a mieink, végül csak négy góllal tudtak nyerni.

Az első mérkőzésen összeszedett hétgólos hátrány (35-28) természetesen rányomta a bélyegét a mérkőzés alakulására, a Vácnak nem volt mit tartalékolnia, kénytelen volt mindent kiadni magából. Nem hozott sok gólt a találkozó, és a második félidő közepén 19-12-es állásnál továbbjutásra ált a magyar csapat, azonban épp ekkorra fáradtak el a mieink. 20 lőtt gólnál beragadtak, sorra rossz megoldásokat választottak támadásban, miközben védekezésben nem tudták az addig mutatott keménységet hozni, így a török ellenfél két gólra is felzárkózott.

Az utolsó percek megint a Vácé lettek, de ez csak arra volt elég, hogy a hazai győzelem meglegyen, a továbbjutáshoz kevés volt.

Női kézilabda EHF Kupa
Nyolcaddöntő, visszavágó
Váci NKSE-Maliye Milli Piyango 24-20 (13-7)
gól: Klivinyi 7, Tápai Sz. 4, Barján 4, Kirsner 3, Uráková 3, Fülöp 1, illetve Özcan 6, Sznopova 4, Vlahovic 2, Szinyitszina 2, Yakopoglu 2, Bora Mercimek 1, Aydogan 1, Keskin 1, Akgül 1
Továbbjutott 55-52-es összesítéssel a Milli Piyango.