Bundabotrány

Hazahozták S. Lászlót Peruból

Címkék:

A férfit már előzőleg, a 2011 júniusában a bundabotrány kapcsán végrehajtott nagyszabású akcióban el akarták fogni.

S. Lászlót őrizetbe vették - Fotó: MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szombaton késő éjjel nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján  a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren őrizetbe vette S. László volt futballistát - közölte vasárnap a KNYF.

A férfit már előzőleg, a 2011 júniusában a bundabotrány kapcsán végrehajtott nagyszabású akcióban el akarták fogni, akkor azonban az ügy több más gyanúsítottjával ellentétben sikerült megúsznia a bilincset. Kiderült, hogy az Egyesült Államokban van.

A sportolót 2011. július 28-án  Limában, a Jorge Chávez Nemzetközi Repülőtéren fogták el a perui hatóságok. Bár a két ország között nincs kiadatási egyezmény, most mégis hazahozták S. Lászlót, mivel maga kérte kiadatását és ebbe a peruiak bele is egyeztek.

A sportoló az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen panaszt nem jelentett be, egyebekben megtagadta a vallomástételt. Az ügyben eddig összesen 17 embert hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként. Közülük jelenleg hárman előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben vannnak, illetve egy gyanúsított lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll - számolt be a Blikk.