Barcelona

Guardiola még bízik a bajnoki aranyban, de a BL az elsődleges

A címvédő Barcelona nagy meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedett az Osasuna vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján. A katalánok nem tudtak közelebb lopózni az éllovas Real Madridhoz, ha a királyiak vasárnap este legyőzik a Levantét, akkor tíz pont lesz a különbség a két csapat között a tabellán. A Barca vezetőedzője, Pep Guardiola még nem mondott le a bajnoki elsőségről, de első számú célként a Bajnokok Ligája-címvédést tűzte ki csapatának.

A katalánok vezetőedzője még nem mondott le a bajnoki elsőségről, de első számú célként a BL-címvédést tűzte ki célul.

"A valóság azt tükrözi, hogy jelentősen le vagyunk szakadva a Real Madridtól, és az az érzésem, hogy ez a távolság tovább fog nőni holnap (vasárnap) - mondta a mérkőzés után a gránátvörös-kékek vezetőedzője. De mennünk kell tovább, nem tehetünk mást, mint a soron következő meccsünkre koncentrálunk" - tette hozzá  a szakember, aki még nem mondott le a címvédésről a La Ligában, de azt elismerte, hogy helyzetük egyre "bonyolultabb".

"Megpróbáljuk megvédeni címünket az európai kupában - jelentette ki Guardiola. - Versenyben kell maradnunk a Bajnokok Ligájában, aztán a Valencia ellen (a bajnokságban) is a legjobb játékunkat kell nyújtanunk."

"A második félidőben jól játszottunk, ezért nem értem, az elsőben miért nem tudtunk hasonlóan teljesíteni - tért vissza az Osaunsa elleni összecsapásra a tréner. Az Osasuna jobban alkalmazkodott a fagyott talajhoz és a hideghez, mint mi."

"A meccs elején nem tudtunk felülkerekedni a párharcokban, de a második félidőben Seri Roberto és Thiago már sokkal eredményesebb volt a középpályán, és Tello és Cuenca is jól futballozott, elöl veszélyt jelentettek az elenfélre. A második felvonásban bármi megtörténhetett volna, de gratulálok az Osasunának" - zárta mondandóját Guardiola.

A Barcelona kedden a Bayer Leverkusen vendége lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, majd jövő vasárnap a Valenciát fogadja a bajnokságban.