Premier League-előzetes

Darren Benték a City ellen törnék meg rossz sorozatukat

megosztom

Az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a Manchester City az Aston Villához látogat, amelynek ugyan pocsék a hazai mutatója az idényben, de 2006 novembere veretlen a kékmezesekkel szemben a Villa Parkban.

Aston Villa-Manchester City 17:00
Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: x

A Manchester United szombati, Liverpool elleni sikerének köszönhetően egy ponttal megelőzte a városi riválist az élen, vagyis a kékmezesek győzelmi kényszerben lépnek pályára a Villa Parkban, ahonnan 2006. novemberében hozták el legutóbb a három pontot. A Citynek most mindennél nagyobb esélye van ennek a rossz szériának a megtörésére, ráadásul a Villának gyalázatos a hazai formája a szezonban, november 5-én győzött utoljára saját közönsége előtt (összesen három győzelem, hat vereség, négy döntetlen a mérleg), de éppen emiatt foggal-körömmel harcolni fognak játékosai a pontért, pontokért. Darren Benték ebben a naptári évben öt pontot szereztek öt kör alatt, míg a gyárvárosiak 12-őt.

Alex McLeish és csapata abban bízhat, hogy az őszi káprázatos menetelés (három hónap alatt egy döntetlen) után az utóbbi iődben idegenben azért olykor-olykor botlik a City, legutóbb két hete Darron Gibson okozta a vesztét (Everton, 1-0), utolsó öt meccsén vendégként csak a Wigant tudta legyűrni.

"Az Everton sikere azt mutatja, hogy a Manchester City sem verhetetlen. Egy ideje adósak vagyunk a három ponttal a Villa Parkban, és a top 6-ba tartozó csapatok közül még egyet sem tudtunk megverni itthon, ideje ezen a statisztikát változtatni. Nagyszerű lenne legyőzni a Cityt, ez a csapat most címekért küzd, és rengeteget fejlődött, amióta Roberto Mancini átvette az irányítást. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy elkápráztassuk a szurkolónkat" - mondta Alex McLeish.

Az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a Manchester City az Aston Villához látogat, amelynek ugyan pocsék a hazai mutatója az idényben, de 2006 novembere veretlen a kékmezesekkel szemben a Villa Parkban.

A hazaiaknál a három meccs óta hiányzó James Collins felépülséében bíznak, Gabriel Agbonlahor és Marc Albrighton játékra jelentkezett. A vendégek csapatkapitánya, Vincent Kompany térdével bajlódik, a Touré fivéreknek az Afrika Kupa-döntője miatt szurkolhatnak a társak, Mario Balotelli négymeccses eliltásának utolsó részét "üli le".

Novemberben hengerelt a City az Etihadben, Stephen Warnock csak kozmetikázni tudott az eredményen (4-1).

A játéknap nyitómeccsén élet-halál harcot vívhat a 16. Wolverhampton és a 15. West Bromwich (Fülöp Márton) a kiesés elkerülésért.

megosztom