Cselgáncs

Öt magyar búcsúzott, Karakas később kezd a Hungária Kupán

  • MTI

A szombaton érdekelt 11 magyarból öten már befejezték szereplésüket a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

 

A nyitónapon az alsóbb súlycsoportok képviselői lépnek tatamira, a legkisebbeknél (48 kg) a ranglistán jelenleg londoni kvótát érő helyen álló Csernoviczki Éva sűrű versenyprogramja miatt ezúttal csak háziasszonyként volt jelen. Kategóriatársai közül Kiss Renáta és Keller Bettine első mérkőzésén kikapott, míg Erdélyi Lilla legyőzte kameruni ellenfelét és továbbjutott.
    
Az 52 kg-osok között Keliger Bernadett hamar búcsúzott, Balogh Daniella viszont dél-koreai riválisát verve még versenyben van.
    
Az 57 kg-ban a szinte biztosan olimpiai résztvevő - és hazai részről az első nap legnagyobb éremesélyesének tekintett - Karakas Hedvig később kezd, Szabó Katinka és Köteles Vivien viszont egy vereséggel kiesett.
    
A 63 kg-osoknál a világbajnoki bronzérmes Baczkó Bernadettet, továbbá Polyák Krisztinát és Kiss Vivient később szólítják tatamira.
    
A fővárosi viadal történetében rekordmezőny gyűlt össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa küzd meg a Körcsarnokban.