Északi összetett

Kokslien futott a legjobban Almatyban, a norvég harmadszor nyert Vk-versenyt

  • VNA

A norvég Mikko Kokslien ugrásban csak a 12. volt, mégis ő nyerte a kazahsztáni északi összetett versenyt.

Az északi összetettezők ezen a hétvégén a sportág történetében először versenyezhetnek Kazahsztánban a Világkupa keretein belül. Az Almatyban rendezett szombati versenyen a japán Watabe Akito nyerte meg az ugrás sorozatot, aki azonban sífutásban a múlt heti versennyel ellentétben nem tudta megőrizni előnyét, így végül a harmadik helyen végzett. Watabét ugyanis előbb a német Björn Kircheisen érte utol a 10 km-es sífutó verseny elején, majd pedig 8 km-nél az ugrás után a 12. helyről induló Mikko Kokslien is felért rájuk.

A hajrában végül a norvég versenyző simán ment el mellettük, aki ezzel pályafutása harmadik Világkupa versenyét nyerte meg. Az összetettben továbbra is Jason Lamy Chappuis vezet, aki most a negyedik helyen zárt. Vasárnap egy újabb egyéni verseny következik Almatyban.

Északi összetett Világkupa - Almaty (KAZ)
1. Mikko Kokslien (NOR) 25:12,7
2. Björn Kircheisen (GER) +6,9 mp
3. Watabe Akito (JPN) +10,6 mp
4. Jason Lamy Chappuis (FRA) +24,3 mp
5. Maxime Lahuerte (FRA) +27,9 mp
6. Wilhelm Denifl (AUT) +30,6 mp
Az összetett Világkupa állása (8 verseny van még hátra): 1. Jason Lamy Chappuis (FRA) 938 pont, 2. Watabe Akito (JPN) 733 pont, 3. Alessandro Pittin (ITA) 692 pont, 4. Mikko Kokslien (NOR) 644 pont, 5. Björn Kircheisen (GER) 521 pont, 6. Tino Edelmann (GER) 507 pont