La Liga

A Barcelona pont nélkül maradt Pamplonában

Az Osasuna 3-2-re nyert hazai környezetben a Barcelona ellen a spanyol bajnokság 23. fordulójának szombati mérkőzésén.

Pont nélkül maradt a Barcelona - Fotó: AFP

Már az 5. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes: Raúl García pörgette a labdát Lekics elé, aki 14 méterről a kapu közepébe lőtt. A 22. percben jött a második hidegzuhany a Barcelona számára, Cejudo jobb oldali beadása után Lekics passzolt a kapuba közelről. A katalánok nem találták a hazaiak játékának ellenszerét, az első félidő végén így 2-0-s Osasuna-vezetéssel mentek a csapatok a szünetre.

A második félidőben Pedro helyett Telllo, Puyol helyett pedig Cuenca került a pályára a vendégeknél. Ettől dinamikusabb lett a gránátvörös-kékek játéka, Messi jobb oldali beadása után Alexis 5 méterről vágta a labdát a léc alá az 51. percben. Öt percre rá azonban ismét jöttek a hazaiak: Nino bal oldali beadása után Raúl García lőtt kapufás gólt.

Nem adta fel azonban Guardiola együttese, Tello remek egyéni akció után elfektette Ninót, majd jobbról, 8 méterről a rövid sarokba lőtt. Szorongatott a Barcelona az utolsó negyedórában, de csak lesgólra futotta is az erejükből, így a Barcelona kínos vereséget szenvedett.

La Liga
23. forduló
Osasuna-Barcelona 3-2
Gólszerző: Lekics (5., 22.), R. García (56.), ill. Alexis (51.), Tello (73.)