Spanyol válogatott

Soldado 20 gólja sem elég Torresszel szemben

Az Európa-bajnoki címvédő - és világbajnok - spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque kijelentette, Fernando Torresnek nagyon kemény munkára van szüksége ahhoz, hogy magával vigye az Európa-bajnokságra. A szakember szavai ugyanakkor azt sejtetik, a Chelsea légiósa ott lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű tornán, míg a szezonban összesen 20 gólnál járó Roberto Soldadónak alig van esélye erre.

Soldado 20 gólja sem elég Torresszel szemben

A Chelsea csatára - aki győztes gólt szerzett a 2008-as kontinenstorna döntőjében - október 19-én volt utoljára eredményes. Amióta 2011. januárjában a Stamford Bridge-re igazolt, csak árnyéka önmagának, 30 mérkőzésen 5 gól a mérlege kék mezben. Formahanyatlása miatt kérdésessé vált, érdemes-e beválogatni a címvédésre készülő Furia Rojába.

"Többé-kevésbé összeállt már a fejemben a teljes névsor. Nem lesz nagy meglepetés. A múltbeli eredmények sokat számítanak, de a jelen történéseit sem hagyhatjuk figyelmen kívül" - fogalmazott Torres szempontjából kétértelműen del Bosque.

"Fernando Torres tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy a bekerüljön a válogatottba" - tette hozzá a kapitány. 

A "Kölyök" esélyeit növeli, hogy a nemzeti csapat első számú gólfelelőse, David Villa szereplése bizonytalan az Eb-n, decemberi sípcsonttörése miatt. "Mindannyian nagyon türelmesek vagyunk vele - amit meg is érdemel. Ő volt a legbiztosabb csatárunk" - mondta a Barcelona játékosáról a kapitány.

Torres helyett sokan a Valencia gólvágóját, Roberto Soldadót követelik a válogatottba. A 26 esztendős futballista eddig mindössze kétszer, 2007-ben húzhatta magára a címeres mezt. 20 gólnál jár a mostani szezonban, de úgy tűnik, ez sem elég a válogatott meghívóhoz. "Nem tudok mindenkinek helyet biztosítani a csapatban" - válaszolta del Bosque a Soldado esélyeit firtató kérdésre.