NB I

Nagy Ferenc továbbra is küzd a ZTE-ért

  • MTI

Kijelentése szerint továbbra is keresi a lehetőségeket a klub anyagi helyzetének rendbe hozatalára Nagy Ferenc, a labdarúgó NB I-ben sereghajtó ZTE FC elnök-tulajdonosa.

Nagy Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a játékosok továbbra sem szabadon igazolhatóak. Hozzátette: erre csak abban az esetben kerülhetne sor, ha valamelyik futballista feljelentené az egyesületet.
    
Állítása szerint az anyagi problémák tavaly novemberben kezdődtek, a ZTE azóta nem tud bért fizetni a klubnál dolgozóknak, beleértve a játékosokat és a szakmai stábot egyaránt. Ugyanakkor megköszönte kiállásukat a ZTE mellett.
    
"A gondot az okozta, hogy a megkötött szponzori szerződések nem teljesültek. A téli átigazolási szezon során igyekeztünk  játékosok eladásából bevételre szert tenni, de egyelőre nem sikerült" - mondta Nagy Ferenc, aki szerint ebben ludasak a futballisták menedzserei és a kérő klubok, amelyek "látva a ZTE sanyarú helyzetét, kivártak".
    
Az elnök, aki a klub megmentése érdekében hajlandó lenne megválni tulajdonrészétől is, hangsúlyozta, folyamatosan tárgyalt szponzorokkal, de a megbeszélések nem vezettek eredményre. Nagy gondot jelent, hogy az önkormányzattól kapott támogatást teljes mértékben felemészti a banki kölcsön törlesztése.
    
Nagy Ferenc szerint jövő héten egyenként leülnek tárgyalni a játékosokkal a továbbiakról. Az elnök nagyon bízik abban, hogy megoldódik a klub anyagi problémája, de elméletben azt sem zárta ki, hogy a ZTE nem tudja lejátszani a tavaszi idényt.
    
A sajtótájékoztatón megjelent Prukner László vezetőedző is, aki kijelentette, hogy még kitartanak.