Bundesliga előzetes

Magathék a sereghajtó ellen zárkóznának feljebb

A Wolfsburg a seregahajtó Freiburg csapatát fogadja a Bundesliga 21. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

VfL Wolfsburg-Freiburg 20:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp: 1

A Bundesliga 21. fordulójának nyitómérkőzésén két csalódott csapat csap össze egymással. A wolfsburgiak a szezon előtt mindenképpen európai kupaporondot érő helyre szerettek volna odaérni, jelenleg a 10. helyen állnak, 7 ponttal lemaradva a 6. helyen álló Leverkusentől. Felix Magath ennek megfelelően nagy erősítéseket hajtott végre a téli szünetben, most pedig győzelmet vár a sereghajtó ellen.

„Ahogy az látható, a csapat fejlődik. Kis lépésekkel haladunk. Az, hogy egy élcsapat ellen, mint a Mönchengladbach, 0-0-t játszottunk az elmúlt fordulóban, előrelépést jelent az őszhöz képest. A Freiburg is erősített a téli szünetben, stabilizálódott a kerete, nagyon erős, sokat futó együttes lesz az ellenfelünk. Nagyon nehéz meccsre számítok” - jelentette ki a vasszigoráról ismert szakvezető.

A Freiburg az elmúlt fordulóban szintén döntetlent, 2-2-t játszott a Werder Bremen ellen. A vendégek télen eladták legjobb játékosukat, Papiss Cissét a Newcastle Unitednek, ezek után nagy meglepetés lenne, ha bent tudnának maradni szezon végén.