Bundesliga

Harmadszor nem tudott felállni a Freiburg Magathék ellen

A Freiburg 1-0 és 2-1 után is egyenlíteni tudott, de Jiracek a második félidőben eldöntötte a Bundesliga 21. fordulójának nyitómérkőzését.

Mandzukic remekül játszott - Fotó: AFP

Mozgalmas első félidőt láthattak a nézők a Wolfsburg-Freiburg összecsapáson. Egy szöglet után Jiracek öt perc után megszerezte a vezetést ballal, ekkor a nézők arra számítottak, hogy akár gólfesztivál is lehet a péntek esti találkozón. Hét perccel később azonban Caligiuri lövését blokkolták a másik kapunál, Flum pedig a kipattanót 11 méterről a kapuba lőtte.

A 14. percben megint megszerezte a vezetést a Wolfsburg: Mandzukic ment el a jobb oldalon, beadása lesen találta Siót, aki sarokkal hosszún érkező Schäfer elé tálalt, ő pedig a kapuba kotorta a labdát. A játékvezető megadta a találatot. Nem hagyták magukat a vendégek, a 38. percben Caligiuri egy kontra végén remek mozdulattal csavart a kapu bal oldalába. Ezzel szünetben 2-2-vel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A fordulás után harmadszor is megszerezte a vezetést a Wolfsburg: Jiracek 17 méteres lövésébe lépett bele egy védő, ami így becsapta a kapust és a hálóba pörgött. A találat után a hazaiak már csak az eredmény tartására törekedtek, a vendégek pedig nem tudtak újítani. Így ha nem is könnyen, de nyert a Wolfsburg a sereghajtó ellen.