Kajak-kenu

Dombvári Bence vállalná az 1000 métert

Nem kifejezetten az egyesre készül, de mindenképpen a hosszabb olimpiai távon szeretne jó eredményeket elérni Dombvári Bence.

Dombvári Bence ott szeretne lenni Londonban - Fotó: telesport

A hosszabb olimpiai távon szeretne jó eredményeket elérni Dombvári Bence. A fiatal kajakos tavaly nem szerzett kvótát K-1 1000 méteren, de ha úgy alakul, az olimpián is rajthoz állna ebben a számban.

"Sok lett volna nekem a hosszabb táv, mert éppen a pihenőhetemet töltöttem, az 1000 méteres futamra pedig illet volna külön is felkészülnöm. Viszont örülök annak, hogy magamhoz képest jól teljesítettem 200 méteren. Ideális körülmények között népszerűsítettük a sportágat az Aquaworldben, jól éreztem magam anélkül is, hogy jó eredményt értem volna el."

A kérdés persze az, hogy idén ki indulhat a K-1 1000 méteres távon a londoni olimpián.

"Tavaly Dombi Rudolf szerepelt a legjobban K-1 1000 méteren, de ő végül a 200 párost választotta, abban a számban indult a szegedi világbajnokságon. Ha idén sem tervez az egyessel, akkor remélem, hogy én indulhatok el Poznanban. Azt azért látni kell, hogy az 1000 egyes a feketeleves, nagyos erős lesz a mezőny az olimpián, már az is valódi bravúr, ha valaki bekerül a londoni döntőbe, éppen ezért nem sok magyar kajakos vállalja ezt a számot" - jegyezte meg a kajakkenusport.hu-nak a kajakos.