NBA

A Sacramento hazai pályán állította meg a Thundert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 47. játéknapján csupán négy mérkőzést játszottak le, de meglepetésekben most sem volt hiány. A Golden State idegenben diadalmaskodott a Denver otthonában, míg a Sacramento Kings hazai porondon kerekedett az Oklahoma City Thunder fölé.

Jason Thompson nagyot zsákolAz Oklahoma City már nem az NBA legjobb csapata, köszönhetően a Tyreke Evans és a DeMarcus Cousins által inspirált Sacramento Kings feltámadásnak. Pedig a Thunder 8 ponttal is vezetett a záró játékrész bizonyos szakaszában, és a hazaiak az utolsó két percben egyszer sem szereztek pontot mezőnyjátékból, sőt, az utolsó 9 pontjuk mind szabaddobásból született. Mindenesetre ez elegendő volt, hogy felülkerekedjenek Russel Westbrook 33, illetve Kevin Durant 27 pontjánál. A Thunder 20-6-os mérlegével visszacsúszott a második helyre az összesített tabellán a Chicago Bullsszal szemben.

A Denver Nuggets zsinórban ötödször kapott ki, ezúttal a Golden State Warriors használta ki a Nuggets vergődését. Stephen Curry szezoncsúcsot érő 36 ponttal és 7 assziszttal vette ki a részét az idegenbeli skalpból, de mégsem emiatt került reflektorfénybe a játékos, hanem egyik tripláját követő táncmozdulatai révén.

„Nem tudom mi ütött belém” - kezdi a játékos. „Amikor megfordultam, láttam Jacksont (Mark Jackson, a Golden State vezetőedzője). Korábban már viccelődtünk azon, hogy ez a mozdulat az ő védjegye. Sosem gyakoroltam, és félek visszanézni. Szerintem ez volt az első és utolsó alkalom, hogy erre vetemedtem.”

Pau Gasol nagy napja kellett a Lakersnek a győzelem kivívásához Bostonban, de az utolsó pillanatban bemutatott blokkolásának hála Kobe Bryanték kiharcolták a sikert a Celtics ellen. Ray Allen 22 ponttal zárt a hazaiak részéről, és már-már a kezében érezte a mindent eldöntő dobást a hosszabbítás utolsó másodperceinél, ekkor viszont a semmiből ott termett Gasol, aki végül 25 ponttal és 14 lepattanóval emelkedett ki a Lakers mezőnyéből, és nem engedte Allennek, hogy ellopja a show-t. A Los Angeles Lakers így tartja három meccses hátrányát a városi rivális Clippersszel szemben a csoportban.

A cserepadról érkező játékosok okozták a Suns vesztét a Houston Rockets ellen. A vendégek cseréi mind tízes számjegyű pontmennyiséggel abszolválták a mérkőzést, ami kisegítette a Rockets kezdőit, akik közül csak Luis Scola, illetve Kyle Lowry büszkélkedhettek hasonló teljesítménnyel. A cserék egyébként az idei két találkozón 51.5 pontot átlagoltak a Suns ellen. Ez volt a Rockets harmadik győzelme zsinórban.

Russell Westbrook hatalmas zsákolásával kedveskedünk olvasóinknak, ami hallhatóan nemcsak a mi tetszésünket nyerte el, hanem az élő közvetítőkét is.

NBA
47. játéknap
Boston Celtics - Los Angeles Lakers 87-88 h.u.
Denver Nuggets - Golden State Warriors 101-109
Phoenix Suns - Houston Rockets 89-96
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 106-101