Serie A

Emberhátrányban 0-2-ről fordított a Lazio a Cesena ellen

A Lazio egy félidő után kétgólos hátrányba került a Cesena ellen, de emberhátrányban is sikerült fordítania a Serie A 23. fordulójában.

Óriási küzdött a Lazio a Cesena ellen - Fotó: AFP

Meglepetésre a Cesena szerzett vezetést a Serie A 23. fordulójának nyitómeccsén: Iaquintát hiába taszigálták, beadta a labdát jobbról a hosszú saroknál pedig érkezett Mutu és a hálóba passzolt a 14. percben. Egy perccel később Klose máris egyenlíthetett volna, de emelése centikkel elment a bal kapufa mellett. A 35. percben ismét a vendégek román támadója villant, lefutotta védőjét egy remek indítás után és Konko már csak felrúgni tudta gólhelyzetben. Emiatt a védő pirosat, a Cesena pedig büntetőt kapott. Mutu átadta a lehetőséget csatártársának, Iaquinta pedig magabiztosan duplázta meg a vendégek előnyét.

A második félidőben összeszedte magát az emberhátrányban játszó Lazio: az 53. percben Hernanes 16 méterről óriási gólt zúdított a vendégek kapujába. Egy óra elteltével egyenlített a hazai csapat: egy lesgyanús helyzet után Lulic helyezett a bal alsó sarokba. A 63. percben a feltámadó Lazio már fordítani is tudott: egy tömörülés után Kozak kaparta ki a labdát, gyenge lövése pedig Antonioli lábai között ment a kapuba.

Serie A
23. forduló
Lazio-Siena 3-2
Gólszerző: Hernanes (53.), Lulic (61.), Kozak (63.), ill. Mutu (14.), Iaquinta (35.-11-esből)