Szocsi 2014

Dicsérik az alpesi sízők a lesiklópályát

  • MTI

A legtöbb férfi alpesi síző nagyon jó véleménnyel van a 2014-es téli olimpiának otthont adó oroszországi Szocsiban kialakított lesiklópályáról.

 A jelenleg zajló Világkupa-szezon kilencedik lesiklóversenyét szombaton rendezik majd Szocsiban, s ez egyben jó alkalom arra, hogy a sízők tesztelhessék a két év múlva sorra kerülő ötkarikás esemény pályáját.
 
"Egész egyszerűen nagyszerű" - fogalmazott az olimpiai ezüstérmes, 2009-ben világbajnok svájci Didier Cuche. "Talán egy kicsit túlságosan kanyargós, de ezen könnyedén lehet módosítani. Az első 40 másodperc inkább szuper-óriásműlesikló pályára emlékeztet, igaz abból egy nagyon gyors fajtára."

Az alpesi sízők csütörtökön és pénteken is edzenek a helyszínen, ahol a szombati lesiklás után, vasárnap kombinációban rendeznek Vk-futamot.

"Kemény és nehéz pálya" - értékelt az olimpiai bajnok norvég Aksel Lund Svindal. "Azt hiszem, sokan meglepődtek, amikor először végigmentek rajta, de azt kell mondjam, minden benne van, amiről a lesiklás szól."

A dicsérő szavakon kívül egy apró kritikai észrevétele is volt a legtöbb sízőnek: azt kifogásolták, hogy a rendezők túl sok vizet locsoltak a pálya felső szakaszára, így ott túlságosan megkeményedett, jegessé vált a hó.