Férfi kézilabda

Zarko Sesum megdobott szeme mégsincs teljesen rendben, műtét vár rá

  • MTI

A héten szemműtétet hajtanak végre Zarko Sesumon, a szerb kézilabda-válogatott játékosán, akit a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon a horvátok elleni elődöntőben eltalált egy lelátóról bedobott, tízforintos nagyságú pénzérme.

A Sport című belgrádi lapnak Sesum szerdán elmondta, hogy az eset óta homályosan lát a jobb szemére. A játékost előbb a belgrádi katonai orvostudományi akadémián kezelték, majd a németországi Mannheimban folytatták ellátását.

"Valamicskét javult a látásom, de nem különösebben" - nyilatkozta a szerb kézilabdázó és arra a kérdésre, hogy pontosan milyen sérülése is van a következőt válaszolta: "Megsérült a szemlencsém és az a szemizom, amely a pupilla szűkülését és tágulását szabályozza".

"Az orvosom ezen a héten elvégzi a lézeres szemműtétet. Most fogjuk egyeztetni a beavatkozás időpontját. Akik értenek az orvostudományhoz, azt mondják, ez már rutinműtétnek számít" - mondta a Belgrádban is nagy népszerűségnek örvendő sportoló, majd hangsúlyozta, most nyugalomra van szüksége és semmit sem szabad csinálnia a kerékpározáson kívül. A műtét után négy-öt hét felépülési időre van szükség, tehát reményei szerint egy-másfél hónap után visszatérhet a pályára.

A mannheimi klubcsapatáról, a Rhein-Neckar Löwenről a következőket nyilatkozta: "A felépülésemhez a lehető legjobb feltételeket biztosította számomra és ezért külön köszönet jár."

Sesum korábban megfordult a veszprémi csapatban is, s egyik szenvedő alanya volt a bakonyi megyeszékhelyen 2009. február 8-án történt, kézilabdázókat ért támadásnak, melyben életét vesztette Marian Cozma. A román játékos segítségére két csapattársa, a horvát Ivan Pesic, illetve Sesum sietett, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Sesumot súlyos fej- és szemsérülései miatt műtötték meg, veszélybe került a látása, de rendbejött.