Boksz

Kubaiak nélkül, magyar sikerekkel kezdődött a Bocskai emlékverseny

  • MTI

Mivel a francia légtársaság nem tudta garantálni a Budapestre jutását, a kubai válogatott nem utazott el Magyarországra, így nélkülük kezdődött meg szerdán az 56. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny, melynek első két magyar szereplője sikerrel mutatkozott be.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a helyiek kedvence, az 52 kg-ban szereplő Kalucza Norbert kemény meccset vívott a marokkói Abdelali Daraa ellen, s ha nehezen is, de 12-11-es pontozással nyerni tudott.

A szintén ebbe a kategóriában érdekelt Dobrádi István, id. Balzsay Károly korábbi szövetségi kapitány tanítványa a török Alkan Özdemirrel mérkőzött, s ugyan az első menet után még egypontos hátrányban volt, a folytatásban riválisa fölé kerekedett, s magabiztosan, 16-10-re győzött.

A mezőny a kubaiak kiválása ellenére is - hagyományosan - nagyon erős, többek között az olimpiai és világbajnok Cou Si-minggel (49 kg) felálló kínai, illetve az orosz és angol válogatott tagjait is láthatják majd az Oláh Gábor utcai csarnokba kilátogató nézők. A verseny szombatig tart.