Motorsport

Azt mondják nekem, ne hajtsak olyan gyorsan - Jorge Lorenzo

  • VNA

Bár világbajnok motoros, most mégis Barcelona utcáit kell rónia tanulóként, hogy jogosítványt kapjon.

Furcsa érzés lenne, ha mondjuk Talmácsi Gábort látnánk Budapest utcáin egy tanuló motorral haladni. Biztos újra valami kereskedelmi tévés „marhaságról” van szó, gondolhatnánk, pedig akár ez is előfordulhatna. A Moto GP kategória korábbi (2010) világbajnoka, Jorge Lorenzo viszont most pontosan erre kényszerül, igaz nem a magyar főváros, hanem Barcelona utcáin. A 24 esztendős spanyol motoros az elméleti részt már letette a jogosítványhoz, most a gyakorlati órákat teljesíti, hogy minél előbb kezében lehessen a jogosítvány.

Jorge Lorenzonak most közúton is bizonyítani kell motorozásból - Fotó: blog.motorcycle.com

„Tizennyolc éves koromban megszereztem az autóhoz a jogosítványt. Eddig nem volt rá szükség, hogy a motorhoz is megszerezzem, hiszen annak hiányában is lehetett versenyezni” - mondta Lorenzo. Mostanra azonban a helyzet megváltozott, hiszen a spanyol motoros a versenypályákon kívül, most már a városban is szeretne olykor kedvenc kétkerekűjére pattanni. A pályán is Yamahával száguldó Lorenzo most egy YBR250 csodán "tanul" vezetni.

Az oktatóm, Javi az egyetlen, aki azt mondja nekem, hogy lassabban kellene hajtanom. Oda kell figyelnem, mert különben gyorshajtásért elbukhatok a vizsgán. Furcsa, mert még sohasem kellett lassan motoroznom, ehhez az érzéshez most hozzá kell szoknom” - tette hozzá a spanyol motoros, aki 2006-ban és 2007-ben is a 250 köbcentiméteres kategória világbajnoka lett.