MLSZ

Augusztusig eltiltották a vesztegetéssel gyanúsított Ponczókot

  • MTI
Címkék:

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi tanácsa augusztus 23-ig a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltotta Ponczók Csabát, akinek játékjogát már tavaly augusztusban felfüggesztette a fegyelmi bizottság.

Ponczók ellen vesztegetés gyanúja miatt folyik büntetőeljárás: a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tavaly augusztus 11-én hallgatta ki és gyanúsította meg egy rendbeli vesztegetéssel és egy rendbeli, felbujtóként elkövetett hamis tanúzással. A korábban a Videotonnál és a Vasasnál is szerepelt játékos szabadlábon védekezhet, de nem futballozhat azóta sem, mivel a játékjogát már augusztus 23-án felfüggesztette az MLSZ, most pedig - áll az MLSZ honlapján - idén augusztus 23-ig el is tiltotta.

A magyarországi bundabotrány kapcsán 2009 decembere óta folyik nyomozás, s azóta több játékost, edzőt, játékvezetőt, illetve ügynököt gyanúsítottak meg és vettek őrizetbe. Az MLSZ fegyelmi bizottsága legutóbb, január elején Tusori Richárd siófoki futballistát függesztette fel, a fellebbviteli bizottság pedig január 19-én döntött úgy, hogy Aczél Zoltán edző ellen folytat le fegyelmi eljárást. Őket - öt másik labdarúgóval, illetve egy FIFA-licences játékosügynökkel együtt - a Siófok 2009 tavaszán játszott több meccsének manipulálásával vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.