Videoton

A montenegrói válogatott kapus mindent megnyerne a tavasszal

A Videoton montenegrói kapusa, Mladen Bozovic képesnek érzi csapatát arra, hogy mind a Ligakupában, mind a Magyar Kupában, mint a bajnokságban megszerezze a végső győzelmet.

"Remek körülmények között készülhettünk Spanyolországban, ráadásul a felkészülési mérkőzéseinket kiváló csapatok ellen játszhattuk. Nekünk, kapusoknak - értelemszerűen - teljesen más edzésmunkát kellett elvégeznünk az edzőtáborban, többnyire külön gyakoroltunk a csapattól. Voltak természetesen olyan feladatok - főleg taktikai elemek gyakorlása - amiket együtt végeztünk el a többiekkel, gyakorlatilag meccs-szituációkat gyakoroltunk. Nagyon élveztem mind az edzéseket, mind az edzőmeccseket. Véleményem szerint csak a Dinamo kerekedett fölénk, ők is csak a mérkőzés utolsó 30 percében. Úgy érzem, a többi mérkőzésen jobbak voltunk, mint az ellenfeleink. A Basel és a CSZKA-Moszkva ellen sem érdemeltünk vereséget a játék képe alapján. Paulo Sousa irányításával fokozatosan, mérkőzésről-mérkőzésre egyre szilárdabb lett a védelmünk, ez pedig egy kapusnak a legfontosabb." - osztotta meg spanyolországi élményeit a szurkolókkal a portás. A vidi.hu-nak Bozovic azt is kifejtette, hogy a tavaszi idényben mindent elhódítana csapatával, amit csak lehetséges.

"Ezen a héten teremben edzünk műfüvön. Itt teljesen más gyakorlatokat tudunk elvégezni, mint normál körülmények között nagypályán, de ezek a feladatok is nagyon hasznosak számunkra. Tavasszal nem is lehet más a célunk, mint ledolgozni a 9 pontos hátrányunkat a bajnokságban, emellett pedig a Ligakupát és a Magyar Kupát is fontosnak tartjuk. Képesnek érzem a csapatot arra, hogy akár mindhárom sorozatban az élen végezzünk a szezon végén."