Német Kupa

A Bayern erőlködés nélkül búcsúztatta Hajnalékat

A Bayern München jutott utolsóként a Német Kupa elődöntőjébe, miután idegenben 2-0-ra legyőzte a Stuttgartot, amelyben Hajnal Tamás csereként lépett pályára.

A Bajorok a meccs kezdetétől fölényben játszottak, többször is könnyen átjátszották a Stuttgart védelmét, mégis ők idegeskedhettek az első negyedóra végén, hiszen Schweinsteigert sérülés miatt le kellett cserélni.

Franck Ribéry örül a góljának a Stuttgart-Bayern München mérkőzésen a Német Kupában 2012-ben.

A középpályás nélkül sem állt le azonban a gépezet, és a 30. percben meg is született az első vendéggól. A jobb szélen Müller ment el, középre passzolt, ott pedig Ribéry könnyen ellépett a védőktől, és a hálóba passzolt. (0-1)

A Sváboknak nem sok esélyük volt az egyenlítésre, de a meccs végleg a második félidő elején dőlt csak el. Ekkor Gomez maradt teljesen egyedül a kapu előtt, első lövését ugyan még védte Ulreich, de az ismétlésnél sem zavarta senki, így másodjára már kihasználta a lehetőséget. (0-2)

A hazaiak hiába próbáltak változtatni a játékukon (többek között Hajnal is beállt a 70. percben), ez nem sikerült, a Bayern végig kezében tartotta a meccset, és könnyedén jutott a kupa elődöntőjébe.

Német Kupa
Negyeddöntő
VfB Stuttgart-Bayern München 0-2 (0-1)
gólszerzők: Ribéry (30.), Gomez (46.)