Ökölvívás

Párizsban vesztegelnek a Bocskai-emlékversenyre igyekvő kubaiak

  • MTI

Három válogatott, köztük a kubai is Párizsban vesztegel jelenleg, így kérdéses, hogy megérkeznek-e a debreceni Bocskai István ökölvívó emlékverseny szerdai rajtjára.

 A két világbajnokkal érkező karibi együttes mellett a marokkói és a tunéziai csapat is a párizsi légiközlekedésben dolgozók négynapos sztrájkja miatt vesztegel a francia fővárosban.
 
"A Bocskai István Emlékverseny a világ legerősebb amatőr ökölvívó tornája, éppen ezért katasztrófával érne fel, ha a Párizsig már eljutó kubai válogatott nem tudna Magyarországra utazni. - olvasható Csötönyi Sándornak, a magyar szövetség (MÖSZ) elnökének nyilatkozata a MÖSZ keddi közleményében. - Igaz, a mi csapatunk is foghíjas, hiszen a londoni kvótával rendelkező Káté Gyula vállát megoperálták, míg a szintén olimpiai résztvevő Varga Miklós, illetve a londoni szereplésért küzdő Szellő Imre a félprofi WSB-bajnokságbeli elfoglaltságuk miatt nem indulhat el. Ettől függetlenül két-három érmet várok a fiúktól, akik közül Bacskai Balázs és Darmos József akár aranyat is szerezhet."

A szerdától szombatig tartó 56. Bocskaira 22 ország 134 bokszolója nevezett. Az első három napon 14 órakor kezdődnek a küzdelmek, míg a szombati döntőket 16 órától rendezik. A belépés diákoknak 200, a felnőtteknek pedig 500 forint naponta, a négynapos felnőtt bérlet pedig 1200 forintba kerül. A versenyekre a 14 évnél fiatalabbak és a 60 évnél idősebbek ingyen mehetnek be.