Diósgyőr

Fernandónak az interneten keresztül is átjött a stadion hangulata

Mint beszámoltunk róla, a hétvégén a Diósgyőr bejelentette, hogy szerződtette Fernando Miguel Fernández Escribanót, a Real Madrid, a Real Betis, a Málaga és a Valladolid egykori játékosát.

A 32 éves, Fernando művésznévvel a hátán szereplő játékos 276 mérkőzésen lépett pályára a spanyol elsőosztályban. A Málaga nevelése, majd 1997-ben került a Real Madrid harmadik csapatához. Az évek során eljutott az első keretig, de Zidane, Figo, Raúl és a többi Galaktikus mellett csak egyetlen bajnokira fért be a felnőtt együttesbe. 2002-ben a Betishez igazolt, amellyel egyszer a Primera División negyedik helyén végzett, és 2005-ben a Király Kupát is megnyerte. 2008 óta nevelőegyesülete, a Málaga játékosa volt, amelynél 2011-ben járt le a szerződése.

Fernando bemutatása után nyilatkozott a diósgyőriek hivatalos honlapjának, ahol elmondta, hogy Luque és Gallardo személyében két régi ismerőssel futballozhat együtt újra.

"Az ideérkezésemnek egyszerű oka van, sokévnyi spanyolországi szereplés után szerettem volna más országban játszani, más ország kultúráját megismerni. Ezt követően hívtak Diósgyőrbe. Körbenéztem, körbeérdeklődtem, mit lehet tudni a magyar fociról, valamint tetszettek a klub céljai. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és bízom benne, részese lehetek a klub felemelkedésének. Többek közt Luque, akivel csapattársak voltunk Malagában és Gallardo, akivel gyerekkorunktól ismerjük egymást, hiszen hosszú éveken keresztül együtt játszottunk a spanyol utánpótlás válogatottakban, és akkor sem szakadt meg a kapcsolatunk, amikor ő a Sevilla és pedig a Betis játékosa voltam. Ők voltak azok, akik mindent elmondtak a klubról, a csapatról és a városról. A végső döntésben nem játszott szerepet, hogy már van itt néhány spanyol, de kétségtelenül megkönnyíti a beilleszkedésemet, hogy lesz régi ismerős az öltözőben."

A rutinos spanyol játékos leginkább a pálya középső részén érzi otthon magát, de nem riad meg attól sem, hagy a csatársorban kell helytállnia. Fernando azt mondja, neki mindegy, hogy hol számítanak rá, a lehető legjobb játékát akarja nyújtani. "Nekem nem interjú közben, hanem a pályán kell teljesítenem. Ahogy hallom, sok jó rúgótechnikájú játékos szerepel a csapatban.  Mindenekelőtt az motivál, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtson a csapat és a bajnokság végén a lehető legjobb helyezést érje el. Ezen kívül szeretném, ha olyan dolgot vinnénk végbe Diósgyőrben, amire már régen, vagy egyáltalán nem volt példa. Személy szerint pedig az a célom, hogy a szurkolók elégedettek legyenek a játékommal. Gólok? Nem szeretek előre számokat mondani, de szeretnék minél több gólt szerezni. Persze első a csapat érdeke, egy gólpassz ugyanannyit ér, mert a végén úgyis a DVTK neve mellé kerül a találat."

És hogy mit tud a 32 éves spanyol labdarúgó a miskolci futballklubról? "Az összefoglalókban soha nem az unalmas passzolgatások szerepelnek, hanem a szép gólok, úgyhogy nagyon tetszik a csapat játéka! A stadion hangulata viszont teljes mértékben átjött, a képernyőn is látni lehetett, hogy megőrülnek a szurkolók a csapatért."